Proiectul privind fabrica de brichetare, abandonat de CEO

CE Oltenia pare să fi renunţat la investiţia privind realizarea unei fabrici de brichetare a cărbunelui la Cătunele, în satul Lupoaia. Fabrica trebuia să fie inaugurată încă de acum un an, însă compania a oprit demersurile, chiar dacă obţinuse avizele necesare. Chiar a plătit 30.000 lei primăriei Cătunele pentru autorizaţia de construire.

Fabrica de brichetare urma să fie realizată de compania energetică în fostul sediu al minei Lupoaia. Clădirea era pregătită şi trebuia doar montată aparatura necesară. Firma Adumit Company SRL a primit contractul pentru fabrica de brichetare în urma unei licitaţii, lucrările de construcţii clădiri industriale fiind în valoare de peste 2.5 milioane de lei, sumă fără TVA. Pentru achiziţionarea liniei tehnologice de fabricare a brichetelor pe bază de lignit a fost alocată o altă sumă, de 1,38 de milioane de lei.

Autorităţile locale din Cătunele spun că au rămas cu banii de pe autorizaţia de construcţie a fabricii, dar că proiectul nu ar trebui abandonat. Primarul Florinel Ţuilă a spus că noul şef al CE Oltenia ar trebui să discute cu autorităţile locale despre problemele localităţilor afectate de minerit, asta după ce a aflat că alţi colegi de-ai săi, primari, au avut deja o întrevedere cu Laurenţiu Ciobotărică. "Eu spun că ar fi normal să ne cheme la discuţii noul manager al CEO, dar aşteptări mari nu am. Îi transmit că aşteptăm o întâlnire în care să preia cu adevărat problemele comunităţilor şi să ia măsuri. Şi de fabrica de brichetare aş vrea să vorbesc cu dânsul. S-au plătit 30.000 lei pentru autorizaţia de construire şi au oprit proiectul. Aici sunt foarte supărat pe companie. I-aş cere directorului să diversifice, să producă brichete", a declarat Florinel Ţuilă, primarul comunei Cătunele.

Edilul a ţinut să precizeze că are o bună colaborare cu directorul carierei Lupoaia, Gheorghe Dobriţanu.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: