PROMISIUNE: Drumul rapid va trece prin Târgu Jiu

Senatorul Toni Greblă susţine că a primit confirmarea faptului că drumul rapid Calafat – Craiova - Târgu Jiu - Sebeș a fost inclus în strategia europeană de transport rutier. Ideea realizării acestui drum a fost lansată de Toni Greblă în campania electorală de acum patru ani ş reluată în precampania din acest an.

Senatorul Greblă susţine într-un comunicat de presă că a lansat acest proiect în 2008, dar că nu a fost susţinut de guvernul Boc. În schimb, spune Greblă, „Guvernul Victor Ponta a fost foarte receptiv, motiv pentru care drumul rapid figurează acum în strategia europeană de transport rutier”. Astfel, finanțarea pentru realizarea acestui proiect va fi asigurată începând cu bugetul pe 2013, spune senatorul.

Conectare rapidă la coridoarele europene

Este una dintre cele mai importante investiții din județ, spune senatorul Toni Greblă care își amintește că în campania electorală de 2008 spunea că acesta este proiectul la care ține cel mai mult: „Prin acest drum ne vom conecta rapid la viitoarele autostrăzi (coridoare europene) București - Brașov - Sebeș - Timișoara sau București – Craiova - Turnu Severin - Timișoara. Accesul la aceste magistrale reprezintă premiza esențială a dezvoltării oricărei activități economice importante. Pentru tronsonul de munte a fost aleasă varianta construirii unui tunel care va scurta distanța dintre localități, dar care va ușura și circulația pe timp de iarnă. Drumul rapid Calafat – Craiova - Târgu Jiu - Sebeș va avea două sau trei piste, va ocoli localitățile și va permite un trafic fluent cu 90 km/h. Drumul va include și o conexiune cu viitorul pod de la Calafat, făcând astfel legătura cu sudul Europei până la Salonic”.

Chiar dacă proiectul nu a fost realizat, ci doar agreat, senatorul Greblă este de părere că şi-a îndeplinit astfel promisiunea din 2008.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: