Promovat la Bac: Nu ştiu să spun cum mă cheamă în engleză

Incredibil! La a doua probă la care promovezi doar dacă te prezinţi, Limba Engleză, au obţinut certificat peste 300 de absolvenţi care habar nu au să lege o frază în această limbă. Cu tupeul specific vârstei şi vremurilor, elevii din bacul de toamnă recunosc faptul că habar n-au să se prezinte în Engleză, dar ce contează, au promovat. Între timp, comisiile spun că au avut în vedere că au de-a face cu corigenţii.  

  

Aproximativ 300 de absolvenţi de liceu care susţin bacalaureatul în sesiunea din toamnă nu ştiu nici măcar să se prezinte în engleză, dar au trecut cu brio de proba la care aveau de citit, de tradus şi chiar să poarte o conversaţie în Engleză.

Absolvenţii şi-au ales Limba engleză în ciuda faptului că nu ştiu niciun cuvânt, nici măcar să se prezinte. Chiar şi aşa, au ieşit fericiţi din sala de examen. „Am susţinut probe de competenţă lingvistică. Nu prea ştiu engleză, dar m-am descurcat. Nu pot să vă spun că am vorbit pentru că nu ştiu. Am avut de citit un text, de tradus şi de răspuns la nişte întrebări. Nu ştiu să spun cum mă cheamă în engleză şi nu pot să vă spun nici ce am vorbit cu cei din comisie. Important e că am promovat”.

Directorul Colegiului Tehnic Nr. 2 din Târgu-Jiu susţine că absolvenţii s-au prezentat binişor, asta pentru că cei din comisii au ţinut cont de faptul că majoritatea celor care au susţinut competenţa lingvistică au fost corigenţi. „Pot să vă spun că au fost trei comisii pentru limba engleză şi una pentru limba franceză. Candidaţii s-au prezentat binişor din ce am văzut eu pe listele de notare. Comisia a avut în vedere şi faptul că este sesiune din toamnă şi mulţi au fost corigenţi”, a spus directorul Mergea.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: