Proprietar de terenuri de pe centura ocolitoare, executat silit

Unul dintre proprietarii de terenuri de pe centura ocolitoare a municipiului Târgu Jiu a fost executat silit de către Compania Naţională de Drumuri. Ilie Dodescu nu a permis accesul constructorului pe teren nemulţumit că nu a primit nici un leu, drept despăgubire. Reprezentanţii Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu spun că nu s-au acordat banii promişi din cauză că sunt probleme cu planurile parcelare, pe care primăria tărăgănează să le pună la dispoziţia companiei.

Executorul și poliţiştii au mers marţi la un proprietar de pe strada Ana Ipătescu. Este vorba despre Ilie Dodescu, care deţine un teren de 20 de mii de metri pătraţi de teren, centura ocolitoare urmând să treacă pe o parte din proprietatea sa. „Am primit o somaţie de executare silită din partea CNADNR, privind terenul proprietatea mea, ce se află pe strada Ana Ipătescu. Aici deţin o suprafaţă de 20 de mii de metri pătraţi, din care 9500 de metri pătraţi mi-au fost expropriaţi pentru interes naţional, construirea unei şosele ocolitoare a municipiului Târgu Jiu. Urmarea deciziei de expropriere, CNADNR a procedat la executarea silită, deşi nu au respectat legile exproprierii, care prevăd ca exproprierea să se facă numai după o justă şi prealabilă despăgubire”, a declarat Ilie Dodescu. Proprietarul a refuzat să permită accesul constructorului pe terenul său, nemulţumit că nu a fost despăgubit. „Până-n prezent nu mi-a fost dat niciun ban pentru suprafaţa expropriată. Mai mult, m-a executat de două ori, la prima executare am avut câştig de cauză în instanţă şi a fost anulată executarea, iar eu am fost exonerat de suma de 2.800 de lei, contravaloarea executării. Ne aflăm la cea de-a doua executare silită, prin care mă obligă tot pe mine să plătesc suma de 2.700 de lei, cheltuieli de executare. Din câte ştiu eu, ar trebui să primesc 150 de mii de lei, dar terenul valoarează în jur de 1,5 milioane de lei”, a precizat Ilie Dodescu. Reprezentanţii Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu spun că au fost nevoiţi să apeleze la executarea silită. „Conform Deciziei de expropriere nr. 1038 din 13.10.2014, acest teren a trecut în patrimoniul statului român, dat spre administrare Companiei Naţionale de Drumuri pentru realizarea proiectului de investiţie „Varianta de ocolire a muncipiului Târgu Jiu”. Proprietarul a refuzat să permită accesul constructorului şi am fost nevoiţi să apelăm la un executor judecătoresc pentru punerea în posesie a terenului şi predarea amplasamentului către constructor”, a declarat Cristi Tudor.

DESPĂGUBIRI

Potrivit repreprezentanţilor Secţiei Naţionale de Drumuri, despăgubirile vor fi plătite după ce Primăria Târgu-Jiu va elibera planurile parcelare. „Momentan nu s-au primit banii de către proprietar pentru că sunt acele probleme cu planurile parcelare. În momentul în care Primăria Târgu Jiu ne predă planurile parcelare, noi putem face documentaţiile de dezmembrare şi în cel mai scurt timp oamenii îşi primesc banii. Nu ştim de ce aceste planuri parcelare nu s-au putut face până acum. La fiecare şedinţă ni se promite că vom avea planurile făcute”, a precizat Cristi Tudor. 

Galerie foto


Vizualizări: 1,376

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: