Proprietarii serelor şi solariilor distruse de zăpadă, despăgubiţi

Direcţia Agricolă Gorj va efectua o nouă inventariere a serelor şi solariilor distruse de zăpadă. Potrivit unei prime evaluări transmise Ministerului Agriculturii, în urmă cu aproximativ o săptămână, la nivelul judeţului există aproximativ 15.000 mp de sere şi solarii, din care la aproximativ jumătate s-au înregistrat pagube cauzate de căderile masive de zăpadă.

Direcţia Agricolă Gorj va centraliza pentru a doua oară pagubele înregistrate, ca urmare a căderilor masive de zăpadă, la serele şi solariile existente pe raza judeţului. “Până pe data de 15 martie va trebui să inventariem din nou solariile din judeţ şi vă evaluăm pagubele produse de căderile masive de zăpadă. Dacă prima centralizare s-a făcut conform informaţiilor furnizate de agricultori, de această dată echipe din cadrul Direcţiei Agricole vor merge în teren pentru a vedea cum stau lucrurile la faţa locului. Conform primei centralizări la nivelul judeţului există 14.840 mp de solarii, iar aproximativ jumătate dintre acestea au fost distruse”, a declarat Ion Popescu, directorul Direcţiei Agricole Gorj. Pagube însemnate au raportat 17 gorjeni deţinători de sere şi solarii din localităţile Drăgoieni, Cruşeţ, Peştişani, Leleşti, Iezureni, Târgu Jiu, Bengeşti - Ciocadia, Bumbeşti - Piţic, Teleşti şi Aninoasa. “Este posibil ca pagubele să fi fost mult mai mari pentru că foarte mulţi gorjeni şi-au început afaceri în domeniul legumiculturii. Vom efectua verificări mai ales în partea centrală şi de sud a judeţului. În fiecare localitate vom apela la sprijinul autorităţilor locale pentru a-i depista pe toţi proprietarii ai căror solarii au avut de suferit din cauza zăpezii”, a mai precizat Ion Popescu.

DESPĂGUBIRI

Reprezentanţii Direcţiei Agricole Gorj spun că se vor acorda despăgubiri din fondurile europene. Până în momentul de faţă, nu se ştie exact care va fi modul după care se vor calcula sumele ce urmează a fi acordate fiecărui agricultor păgubit de zăpadă.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: