Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

PROPUNERE: Sporurile şi primele din CEO, reduse cu 35%

Sindicaliştii şi reprezentanţii Complexului Energetic Oltenia au revenit de ieri la masa negocierilor. Sunt tot mai multe voci care spun că între administraţia CEO şi sindicatele conduse de Marin Condescu va fi „război“ dat fiind că ultima propunere a companiei nu este favorabilă celor 19 mii de angajaţi. Discuţiile pleacă la acest moment de la o propunere de tăiere cu 35% din facilităţile angajaţilor.

Chiar dacă directorul de Resurse Umane Ion Răuţ anunţa că până pe 31 ianuarie discuţiile vor fi finalizate, lucrurile nu stau deloc aşa. Batem pasul pe loc, spune un sindicalist. Mai mult, pentru că situaţia economică a firmei nu pare foarte bună, dacă luăm în calcul cumpărarea certificatelor de poluare ce se ridică la 7000 de miliarde de lei vechi, de trei-patru ori profitul companiei pe un an, va fi nevoie de reduceri, ori de salarii, ori de personal.

Reduceri la facilităţi

Cert este că toate propunerile reprezentanţilor companiei au fost de reduceri la facilităţile acordate minerilor şi energeticienilor, în condiţiile în care liderii de sindicat sperau la majorări!

Sindicalistul Constantin Creţan a mărturisit că la discuţiile de ieri a avut loc o ceartă! Reprezentanţii CEO au propus o listă cu facilităţile acordate angajaţilor din care reiese că primele, sporurile sau ajutoarele vor fi reduse cu cel puţin 35%!!!! „Administraţia a venit cu o listă de facilităţi, propuse de ei, cu o reducere de 35%. Nu putem accepta aşa ceva. A fost o ceartă, am chemat directorul general să vedem ce e cu lista asta. Nu acceptăm. Domnul Ciurel a zis că acea listă e propunere a lor şi să facem şi noi una. Păi noi nu propunem reduceri. Facem o propunere de creştere“, a declarat Constantin Creţan.

Majorarea de la CE Oltenia nu va fi decât de 3% la fondul de salarii, creştere pe care a anunţat-o premierul Victor Ponta.

60 de prime şi sporuri?

Pe de altă parte, minerii şi energeticienii proveniţi de la societăţile componente CEO ar primi peste şaizeci de prime, sporuri şi ajutoare, a sugerat într-un interviu la un post local directorul de Resurse Umane Ion Răuţ. Acesta propunea reducerea acestora pe motiv că unele dintre ele înseamnă cam acelaşi lucru. Sporul de fidelitate cu sporul de vechime este cam acelaşi lucru, declara Răuţ.

Cert este că minerii şi energeticienii de la fosta SNLO, de exemplu, nu au aceleaşi facilităţi ca şi cei de la Sucursala Turceni. De aceea, pentru unii reducerile pot ajunge până la 50%!! La Divizia Minieră sunt doar câteva tipuri de sporuri: de vechime, de periculozitate, lucru în carieră, conducere, confidenţialitate sau lucru sistematic. La sucursale se mai adaugă şi sporuri de fidelitate sau de ochelari!!! La acestea se adaugă prime şi ajutoare de naştere, deces, etc.

SOLICITARE

Pandurul a solicitat la CEO în baza Legii 544 punerea la dispoziţie a unei liste cu toate facilităţile angajaţilor de la toate cele patru societăţi. Până acum nu am primit răspunsul, dar dacă îl vom primi acesta va fi pus la dispoziţia cititorilor.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: