Prostia lui Geoană, prostia lui Ponta şi tristeţea lui Iliescu

Eu cred că de asta nu moare Iliescu. Nu-l lasă liderii PSD care i-au urmat. E total inacceptabil să ai asemenea preşedinţi, cred că Bunicuţa scoate fum pe nări când vede ce mari oportunităţi (vezi criza şi greşelile PDL-ului) a ratat partidul lui de suflet din cauza unor gafeuri. Despre Băsescu se pot spune (şi chiar s-au spus) multe. S-a spus că e beţiv, că e incult, că vorbeşte gura fără el, că e exagerat de agresiv, că e populist, poate puţin prea apreciativ la adresa sexului opus, dar, în esenţă, nici una dintre aceste acuzaţii, ba cred că nici măcar toate împreună, nu afectează imaginea unui personaj politic cât o afectează prostia crasă.

Geoană ar putea fi un băiat perfect. Ar putea fi fix inversul lui Băsescu în ceea ce priveşte calităţile. Adică să nu bea alcool, să fie cult, să vorbească atunci când trebuie, să fie calm, distins, etc. Dar faptul că e prost nu i-a fost iertat. Şi ştiţi de ce? Pentru că proştii fac prostii. Asta e problema lor. Şi prostiile rămân în memorie. Când Geoană s-a dus la uşa lui Vântu înainte de alegeri, a fost prost. Când a ţopăit pe scenă şi şi-a agitat mânuţele arătând V-ul de la victorie în faţa unei ţări întregi înainte să fie sigur că a câştigat ceva, a fost prost. Şi pare-mi-se că a mai fost în câteva situaţii publice. Dar acestea două au fost cele mai importante. Cele care l-au distrus politic şi l-au făcut să piardă şi preşedinţia partidului în favoarea lui Ponta.

Ponta şi-a dat şi el rapid arama pe faţă exact în ziua care a urmat prostiei lui Geoană. Când a declarat, la fel de prost ca şi colegul lui de partid, că (citez) ”la ei, sistemul a funcţionat mai bine”, ar fi trebuit să se oprească. Acesta este tipul de gafă care i se acceptă unui om inteligent. L-a scăpat gura, e în regulă, poate s-o întoarcă oricând. Dar să te umilească (intelectual) o reporteriţă? Reporteriţa Realitatea (culmea!) l-a întrebat: ”Ce înseamnă că sistemul lor a funcţionat mai bine, care sistem?”. Iar Victor Ponta n-a mirosit-o, deşi era evident pentru toţi oamenii inteligenţi de la televizor şi dimprejur că asta s-a înţeles din ce a spus el. Şi a răspuns franc, de au căzut pedeliştii de pe scaune de râs: ”Sistemul de furt şi de fraudare şi de cumpărare a voturilor”. Mie încă nu-mi vine să cred că un om mai poate fi în politică după o asemenea gafă. Serios?! Auzind astea, bietul Ion Iliescu se întoarce în aşternut. Deocamdată doar acolo.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: