Prostituatele de la Coloană, condamnate cu suspendare

Două tinere din Dolj care la începutul verii au fost puse sub urmărire penală, una dintre ele fiind chiar arestată preventiv pentru 29 de zile, au primit acum verdictul din partea magistraţilor de la Judecătoria Târgu Jiu. Sentinţa nu este deloc una „rea”, în condiţiile în care fetele nu merg la puşcărie, dar au o condamnare cu suspendare.

Irina Olteanu era considerată şefa fetelor care prestau servicii de natură sexuală în zona Coloanei Infinitului, ea fiind acuzată nu doar că se prostitua, ci şi că le obliga pe alte tinere să se vândă şi să îi dea şi ei o cotă parte din sumele încasate. Fetele care nu încasau suficient de la clienţi, seara o încasau de la şefa lor, acestea neîndrăznind să depună plângere până la deschiderea acestei anchete. „S-a reţinut că, în perioada mai-iunie 2013, a întreţinut raporturi sexuale contra cost cu persoane de sex masculin, pe care le acosta în zona parcului Coloana infinitului. Totodată, inculpata a racolat două persoane de sex feminin, cărora le-a facilitat practicarea prostituţiei, în sensul că le găsea clienţi pentru practicarea prostituţiei şi negocia preţurile pentru raporturile sexuale. Obişnuia să le ameninţe şi să le agreseze fizic şi le cerea sume de bani pentru a le lăsa să practice prostituţia în zona parcului Coloana infinitului din municipiul Tg-Jiu”, spuneau procurorii în luna iunie, când au obţinut mandat de arestare preventivă pentru şefa reţelei de prostituţie de la Coloană.

Ulterior, Olteanu a fost trimisă în judecată împreună cu Andreea Simona Zaharia. Pe parcursul procesului ambele şi-au recunoscut faptele şi au cerut să fie judecate şi condamnate în aceste condiţii, ceea ce explică şi sentinţa pronunţată în acest dosar. Olteanu a fost condamnată la doi ani de puşcărie, dar executarea lor a fost înlocuită cu patru ani ca termen de încercare, în timp ce Zaharia a primit 2 luni pentru faptele sale. Şi pentru aceasta executarea pedepsei a fost înlocuită cu doi ani şi două luni ca termen de încercare. În plus, de la matroana fetelor judecătorii au dispus confiscarea a 230 de lei, bani obţinuţi din prostituţie şi care încă nu-i fuseseră indisponibilizaţi până la pronunţarea sentinţei. Fiecare dintre inculpate are de achitat statului câte 2100 de lei cheltuieli judiciare, sentinţa de acum nefiind una definitivă, putând fi atacată cu recurs.

Vizualizări: 268

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: