Protest al medicilor veterinari din mediul rural. Aceștia își suspendă activitatea!

Medicii veterinari din Gorj au protestat luni dimineața la sediul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Gorj.

"Medicii veterinari din România sunt nemulțumiți de neplata deconturilor conform Legii 236/2019 și OUG 117/2020, neasigurarea echipamentelor de protecție în contextul evoluției Pestei porcine africane și SARS CoV 2 și adoptarea unei proceduri privind inspecțiile în exploatațiile cu animale care suferă modificări de la o zi la alta și care, la momentul acesta, este în curs de avizare, deși inspecțiile ar fi trebuit să înceapă încă din luna septembrie", a transmis dr. Bogdan Seceleanu, președintele Colegiului Medicilor Veterinari Gorj.


Din toate aceste motive, medicii veterinari din județul Gorj au depus notificări pentru suspendarea activității contractate cu DSVSA Gorj pentru acțiunile cuprinse in Programul Strategic, începând din 9 noiembrie 2020.

"Activitatea medicilor veterinari se suspendă pe perioadă nedeterminată, timp în care se va asigura asistența de urgență pentru crescătorii de animale, cărora le cerem scuze pentru faptul că nu își pot vinde animalele, nu le pot identifica și nu pot livra către abatoare. În semn de protest, la nivel national, începând de luni, 9 noiembrie, medicii veterinari vor picheta sediile DSV si ANSVA cu respectarea regulilor de distantare și protecție sanitară pentru a atrage atenția asupra problemelor cu care se confruntă", a mai precizat președintele Colegiului Medicilor Veterinari Gorj, Bogdan Seceleanu. (A.A.)

Galerie foto



Vizualizări: 1,531

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: