Protest al sindicatelor din sănătate şi protecţie socială

Zeci de angajaţi din sănătate şi din sistemul de protecţie socială au pichetat miercuri Instituţia Prefectului. Sindicaliştii din Sanitas şi Sănătatea au înaintat prefectului Gheorghe Paraschivu o listă cu 11 revendicări. Printre solicitări se numără: eliminarea inechităţilor şi discriminărilor salariale, deblocarea posturilor de specialitate, precum şi majorarea salarială cu 25% în 2016. Sindicaliştii ameninţă că, dacă nu li se vor rezolva doleanţele, vor continua protestele până la sfârşitul anului, un miting de amploare fiind deja programat la Bucureşti, în luna iunie.

Sindicaliştii din sănătate şi din sistemul de protecţie socială s-au plâns că au salarii mici şi că nu mai au stabilitatea locurilor de muncă. Oamenii speră ca măcar o parte dintre revendicări să fie soluţionate. „Suntem aici pentru a ne susţine colegii din Sanitas, din asistenţa socială şi din sănătate. Avem o listă cu 11 revendicări. Sperăm ca măcar 10 dintre ele să reuşim să le ducem la îndeplinire. Suntem optimişti, vrem să se elimine inechităţile şi să fie o egalitate salarială între toate categoriile de personal. Indiferent de locul de muncă trebuie să se ţină cont de pregătirea profesională. Aşa cum o asistentă medicală din spital are un salariu decent, aşa vrem şi noi cei din asistenţă socială. Infirmierii care duc o muncă foarte grea au salarii foarte mici. Sperăm ca măcar în al XII-lea ceas, guvernanţii să se trezească şi facă ceva pentru noi”, spune Domnica Gridan, liderul Sanitas din cadrul DGASPC Gorj.

Sindicatele fac front comun
Această pichetare este prima formă de protest organizată de Sindicatul Sanitas şi Sindicatul Sănătatea, împreună. Cele două sindicate şi-au dat mâna în speranţa că vor reuşi să rezolve problemele angajaţilor. „Este o datorie a noastră, a tuturor reprezentanţilor sistemului sanitar să ne unim forţele, să arătăm că se poate, să nu fim individualişti şi să ieşim toţi să protestăm pentru a fi asigurate condiţii foarte bune tuturor angajaţilor, majorarea bugetului. Ne dorim condiţii deosebit de bune pentru toţi pacienţii spitalelor din Gorj şi din întreaga ţară. Ne dorim condiţii hoteliere, ne dorim medicamente şi nu în ultimul caz salarii mai mari pentru personalul medical. Este inacceptabil ca un medic chirurg, care vine la serviciu, să se gândească la faptul că are datorii la bancă şi nu-şi poate întreţine familia. El trebuie să fie liniştit ca să poată opera”, a precizat Ion Măruţă, liderul Sindicatului Sănătatea.
Valentin Popa, liderul Sanitas Gorj, a înaintat o listă cu 11 revendicări reprezentatului guvernului în teritoriu, prefectul Gheorghe Paraschivu. Prefectul Gheorghe Paraschivu spune că va transmite doleanţele sindicaliştilor la Guvern.

Vizualizări: 261

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: