ACS Târgu Jiu, victorie în ultimele secunde cu Rapid

Echipa de baschet ACS Târgu Jiu a reuşit duminică seara o victorie la limită în meciul decisiv cu Rapid. Scorul final a fost 75-74, şi s-a stabilit în ultimul minut, în care ambele echipe au condus, dar gorjenii s-au impus, având de partea lor o sală aproape plină.

Rapid Bucureşti a fost învinsă greu de ACS Târgu Jiu, deşi gorjenii au condus constant pe tabelă în primele trei sferturi şi nu au cedat conducerea decât pe final de meci. Scorul final a fost 75-74, pe sferturi 26 - 24, 17 - 14, 16 -15, 16 - 21.  Ajutaţi de aproximativ 1000 de spectatori, dar şi de o micuţă galerie dotată cu tobe, baschetbaliştii lui Claudiu Alionescu au uitat că nu au mai luat salariile de trei luni şi au intrat pe teren decisi să câştige în faţa celor de la Rapid.

ACS a preluat conducerea chiar din primul sfert, scor 26 - 24, dar următoarele două părţi ale jocului au fost mai echilibrate, chiar dacă au condus în sfertul doi la trei puncte şi în sfertul trei la doar un punct.

Sfertul patru a fost cel în care jucătorii lui Alionescu i-au dat mari emoţii şi au redus turaţia, deşi conduceau cu 59 - 53 înainte de a reveni pe parchet pentru ultimul sfert.

Cu patru minute înainte de final, Rapid a egalat la 68 şi după mai puţin de un minut a preluat conducerea, scor 68 – 70. Timp de două minute tabela a rămas neschimbată, după care ACS a egalat la 70 cu un minut înainte de final, şi chiar a preluat conducerea după câteva secunde, dar Rapid a revenit din nou şi până la final emoţiile au continuat, doar cu 18 secunde înainte de final gorjenii reuşind să preia conducerea.

Claudiu Alionescu a apreciat la final victoria, chiar şi aşa pe muchie de cuţit, şi cu mult dramatism la final de meci: „O victorie pe muchie de cuţit şi este a doua oară când câştigăm cu Rapid în acest mod. A fost un meci pe viaţă şi pe moarte pentru noi şi mă bucur că s-a încheiat cu o victorie. Sincer, acum că s-a încheiat, mă bucur că am avut şi acest dramatism pe final de meci, pentru că asta este frumuseţea baschetului. Mă bucur şi pentru suporterii din Sala Sporturilor, care azi a fost aproape plină, meritau o astfel de victorie”.

Martin Jordan a fost cel mai bun marcator al celor de la ACS, cu 20 de puncte, urmat de Nicholas Montez Singleton cu 18 puncte şi Andrei Roşu cu 14 puncte.

Vizualizări: 818

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: