Protest comun al federațiilor sindicale din CE Oltenia

Patru federații sindicale ale salariaților din Complexul Energetic Oltenia au decis luni să organizeze proteste comune, pentru a cere aplicarea legii 197/2001, pentru pensionarea anticipată a minerilor și energeticienilor.

Este vorba despre Federația Națională a Sindicatelor din Electricitate “Univers”, Federația Națională Mine Energie, Federația Energetica și Federația Sindicatelor Libere și Independente Petrol Energie.

Protestele vor fi organizate în Piața Prefecturii Târgu Jiu, între orele 16.00 și 18.00, în zilele de 28 și 30 septembrie, 5 și 7 octombrie. Estimarea este că o mie de persoane vor participa la protest.

Federațiile solicită și organizarea unei întâlniri de urgență cu miniștrii Muncii, Finanțelor și Energiei, “pentru identificarea celor mai bune soluții privind aplicarea Legii 197/2001 și funcționarea în siguranță a Complexului Energetic Oltenia”.

Deja ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu, a invitat liderii federațiilor sindicale la discuții pe 3 octombrie. Potrivit unor surse, acesta este dispus să sprijine modificarea legii prin ordonanță de urgență, astfel încât aceasta să se aplice așa cum și-au dorit inițiatorii.

Galerie foto



Vizualizări: 2,866

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: