Peste 600 de focare de pestă porcină

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a trimis un comunicat de presă în care anunță că un număr de 611 focare de pestă porcină africană erau active joi la nivel național.
 


 
Pesta porcină face ravagii în România! S-au înregistrat 611 focare la nivel național
Un număr de 611 focare de pestă porcină africană (PPA) erau active joi la nivel naţional, în aceste focare existând un număr de 215.920 de porcine, potrivit unui comunicat remis vineri de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Din totalul numărului de focare, 15 erau în exploataţii comerciale, iar 4 focare erau în exploataţii comerciale de tip A.


De vinerea trecută şi până joi au fost înregistrate 55 de focare noi de pestă porcină africană, astfel: 7 focare în judeţul Ialomiţa, 6 focare în judeţele Teleorman, Gorj şi Olt, 4 focare în judeţele Buzău, Mureş şi Vaslui, 3 focare în judeţele Bihor şi Vrancea, 2 focare în judeţele Dolj şi Sălaj şi câte un focar în judeţele Bistriţa Năsăud, Brăila, Cluj, Covasna, Dâmboviţa, Neamţ, Satu Mare şi Tulcea.

 
În aceeaşi perioadă de timp au fost stinse 90 de focare de PPA, astfel: 40 de focare în judeţul Teleorman, 17 focare în judeţul Bihor, 10 focare în judeţul Cluj, 6 focare în judeţul Satu Mare, 5 focare în judeţul Timiş, 3 focare în judeţul Sălaj, câte două focare în judeţele Arad şi Hunedoara şi câte un focar în judeţele Dolj, Galaţi, Iaşi, Prahova şi Vâlcea.

Din anul 2019 şi până în prezent au fost stinse 3.415 focare de pestă porcină africană.

Vizualizări: 2,701

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: