Protest la Bârseşti. Vilă ridicată în parcul copiilor, vândut de primărie!

Un târgujian îşi va construi casă în locul de joacă al copiilor din cartierul Bârseşti, cu acordul primăriei Târgu-Jiu. Municipalitatea a vândut terenul încă de acum patru ani, însă localnicii din Bârseşti nu au ştiut absolut nimic. Au aflat vineri că micuţii nu vor mai avea unde să se joace în siguranţă, când proprietarul a început să toarne fundaţia pentru casă şi a distrus spaţiul de joacă. Atât localnicii, cât şi copiii au ieşit în stradă pentru a-şi striga nemulţumirile. La faţa locului a ajuns şi Poliţia Locală, ce a aplicat şi o amendă. 

Pentru a bifa încă un punct pe agenda de investiţii a primăriei Târgu-Jiu, municipalitatea a făcut un parc de joacă în urmă cu şase ani în cartierul Bârseşti. După ce au luat ochii alegătorilor, doi ani mai târziu, parcul de joacă a fost vândut de primărie în urma unei licitaţii. Terenul a fost vândut la cu aproximativ 750 de milioane de lei vechi unui om de afaceri din Târgu-Jiu. Cumpărătorul, în persoana lui Constantin Alin Uşurelu, s-a apucat să-şi construiască o casă pe terenul achiziţionat acum patru ani, chiar la sfârşitul săptămânii trecute. Aşa au aflat oamenii din Bârseşti de afacerile făcute de primăria Târgu-Jiu cu terenul. ”Nu este posibil ca primăria Târgu-Jiu să fi vândut terenul nostru din Bârşeşti. Ce drept au cei din primărie să ne vândă pământurile. Aici e un teren din domeniul public. A fost de mult primăria Bârseşti, apoi dispensarul veterinar pe care l-au închis şi apoi ne-au luat ochii cu o troiţă şi un parc de joacă pentru copii. Să nu mai vină pe aici, cu atât mai puţin în campania electorală să cerşească voturi, iar apoi să ne vândă”, spune supărat un bărbat.

„Au luat parcul şi l-au băgat în TIR“

La sfârşitul săptămânii trecute proprietarul a adus utilaje şi s-a apucat de muncă. Punctul culminant a fost atins în momentul în care muncitorii au distrus parcul de joacă al copiilor. Proprietarul le-a promis un nou parc de joacă, mai mic. „Nu este posibil aşa ceva. Era un singur loc în cartierul ăsta unde copiii se jucau în siguranţă. Efectiv ne expun copiii la tot felul de pericole. Au spus că vin ei să ne facă locuri de joacă la copii mai frumoase, dar pe o suprafaţă foarte mică, lângă stradă. Nu e posibil. Dacă iese copilul meu în stradă şi-l loveşte maşina cine răspunde? Eu că nu l-am supravegheat nu primăria că a vândut siguranţa copiilor la afacerişti”.

Micuţii s-au uitat cu tristeţe la locul unde, până vineri era parcul lor de distracţie, iar acum sunt şanţuri, betoane şi excavatoare. Aceştia s-au jucat aşa cum au putut printre utilaje expunându-se la tot felul de pericole. „Nu mai avem leagăne şi ce mai aveam aici. Nu mai avem nici unde să ne plimbăm cu bicicleta, decât pe stradă. Acum ne jucăm pe excavatorul domnului care a luat parcul şi l-a băgat în TIR. Noi ce facem acum. Măcar un leagăn să ne fi lăsat nu cred că ceream prea mult”, spune un copil.

Proprietarul nu vrea vecini răi

La fostul parc de joacă a ajuns şi proprietarul terenului care a încercat să le explice oamenilor care este situaţia şi cum a achiziţionat el terenul de la Primărie. ”Eu am cumpărat terenul acum patru ani, în urma unei licitaţii. M-a costat la vremea respectivă aproximativ 750 de milioane de lei vechi. Parcul de joacă era pe terenul cumpărat de mine. Parcul de joacă l-am dat înapoi primăriei Târgu-Jiu şi am promis că voi face eu unul mult mai frumos şi o troiţă cum n-au mai văzut oamenii ăştia. Eu nu credeam că am aici vecini atât de răi. Dacă nu mă vor o să plec de aici. Mă duc la Primărie şi le spus să îmi dea banii înapoi şi să-şi ia terenul. Eu nu pot trăi în aceste condiţii, cu aceşti vecini”, spune Alin Uşurelu. 

RUŞINE

Copiii au strigat la una cu părinţii sloganuri împotriva acelora din Primărie care le-au vândut parcul de joacă. ”Ruşine, Ruşine, Ruşine să vă fie. Acum hoţii din palat ne-au luat leagănul din sat”.  Chiar şi cei care nu au copii s-au alăturat protestului pentru că au şi ei nemulţumirile lor. Nu înţeleg cum un străin poate cumpăra teren în Bârseşti, iar locatarii fac potecă la primărie pentru o autorizaţie de construcţie.

AMENDĂ

La faţa locului a ajuns o echipă de la Poliţia Locală. În loc să vadă dacă lucrările se execută legal sau ce caută utilajele pe domeniul public, oamenii legii au considerat că este mai bine să închidă gura nemulţumiţilor. Deşi avea suficiente motive să sancţioneze proprietarul terenului, poliţiştii locali au întocmit un proces verbal pe numele unui cetăţean care şi-a spus nemulţumirile în faţa ziariştilor, pentru că a fost „agitator” şi a tulburat liniştea şi ordinea publică.

Vizualizări: 376

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: