Proteste spontane în şcolile din Gorj

Proteste spontane în şcolile din judeţul Gorj în ziua în care Guvernul şi-a asumat răspunderea pe legea Educaţiei. Profesorii au ales să intre în grevă japoneză sau să întrerupă activitatea timp de mai multe ore pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de prevederile impuse prin noua lege a educaţiei. La aceste forme de protest care nu au pus în pericol siguranţa elevilor au aderat însă un număr mic de profesori.

Doar în câteva şcoli din judeţul Gorj profesorii şi-au manifestat dezacordul cu noua Lege a Educaţiei, asupra căreia Guvernul şi-a asumat răspunderea. Dacă la Polovragi, Hurezani, Novaci, Crasna şi Motru cadrele didactice au ales să intre în grevă japoneză, cei de la şcolile generale din Plopşoru şi Stejari au întrerupt activitatea pentru o oră sau două. „Este un protest spontan ce se desfăşoară în intervalul 12.00-14.00. Profesorii intră la clasă, supraveghează elevii, dar nu predau. Este dreptul nostru de a face un astfel de protest în ziua în care este asumată răspunderea pe Legea Educaţiei. La nivelul judeţului fiecare protestează cum doreşte”, spune Elvis Tudorescu, lider de sindicat la Şcoala Generală Plopşoru. De asemenea, dascălii de la Novaci au purtat banderole albe la mâini, solidarizându-se astfel cu colegii din judeţ şi din ţară.

Procesul educativ, derulat în condiţii normale

Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj, aceste acţiuni nu au bulversat procesul de învăţământ. „Protestele nu au fost foarte numeroase. Este vorba de şcolile Polovragi, Crasna, Hurezani şi de Colegiul Naţional «George Coşbuc» din Motru. În total la aceste şcoli 148 cadre didactice au organizat o grevă japoneză, dar procesul de instrucţie şi de educaţie nu a fost afectat. De asemenea la Plopşoru a avut loc grevă între orele 12.00 şi 14.00, iar la Stejari a fost întreruptă activitatea timp de o oră, în intervalul 13.00-14.00”, spune Gheorghe Mitescu, inspector şcolar general adjunct în cadrul IŞJ Gorj.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: