Protocolul CE Oltenia – Univers a fost semnat

Administraţia din Complexul Energetic Oltenia a semnat duminică un protocol cu sindicatele afiliate la Federaţia Univers, protocol menit să închidă subiectul negocierilor unui act adiţional la Contractul Colectiv de Muncă, dorit de sindicaliştii din FNME. Protocolul nu a fost dat publicităţii, dar din primele informaţii părţile au stabilit ca în acest an să fie acordate prima de Crăciun, precum şi cota de cărbune sau energie, după caz.

Sindicaliştii din Federaţia Naţională Mine Energie îşi doreau indexări salariale, aşa cum permite legea în cazul companiilor care au încheiat anul cu profit. Pe de altă parte, profitul CE Oltenia a fost doar pe hârtie şi în declaraţiile lăudăroase ale directorului Ciurel, deoarece bilanţul a arătat o pierdere din exploatare, profitul fiind din diferenţe de curs valutar la creditele luate de complex în yeni japonezi.

Administraţia CE Oltenia a fost puternic implicată în ultimul an în destructurarea FNME şi înfiinţarea altor sindicate, care să accepte semnarea unor astfel de protocoale, în locul negocierii transparente. Rolul sindicatului lui Ruşeţ va fi mai important la negocierea viitorului Contract Colectiv de Muncă, aplicabil în 2015, când acesta va trebui să fie de acord cu concedieri masive fără plăţi compensatorii, spun surse sindicale. (A.A.)

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: