Protocolul lui Dragnea cu Statul paralel

Cine sapă groapa altuia pică singur în ea! Cine inventează statul paralel ajunge victimă a colaborării cu acesta. Statul paralel a fost inventat de Dragnea pentru a convinge românii că el nu luptă cu statul de drept, ci cu un sistem care îi vrea la puşcărie pe românii de bună credinţă.

În ultimele săptămâni a fost la modă tema protocoalelor încheiate de SRI cu diferite instituţii ale statului. Dragnea şi ai lui au dat de pământ cu Kovesi pentru un astfel de protocol, dar, ce să vezi, însuşi războinicul luminii, atunci când era ministru al Dezvoltării, a semnat un astfel de protocol.

Dezvăluirea a venit de la un deputat USR, Lucian Viziteu, care şi-a deschis recent cabinet parlamentar şi în Gorj. Acesta este membru în comisia de control a SRI şi a cerut oficial respectivei instituţii să desecretizeze protocolul pe care se află chiar semnătura lui Dragnea.

Cum va justifica oare Dragnea semnarea unui astfel de protocol? Că nu era prevăzut în nicio lege. Este prea multă patimă legată de aceste protocoale, iar asta ne împiedică să ne dăm seama care a fost rostul lor şi dacă au respectat limitele legale. În loc să avem dezbateri decente pe subiecte importante, cu oameni care pot da răspunsuri, la televiziuni vedem doar politicieni care îşi fac jocul.

Probabil că adevărul este la mijloc. SRI a sărit calul şi a detaşat ofiţeri prin toate instituţiile publice. Dar de aici până la a face din SRI cel mai mare duşman al poporului este drum lung. Lupta lui Dragnea cu instituţiile statului este atât de dură, încât uneori mă întreb dacă doar dosarul lui penal este miza. Pentru că efectul produs în societate de minciunile lui Dragnea este unul major, de la ura presărată în oameni şi până la scoaterea a sute de mii de români în stradă.

Iată însă că minciunile lui Dragnea legate de Statul paralel pot fi duse în derizoriu cu acest protocol încheiat de el, când era ministru al Dezvoltării, cu Serviciul Român de Informaţii. Semnătura lui pe un astfel de document îl va face măcar de băşcălia internetului. Normal ar fi ca şi pesediştii să se trezească odată şi să nu mai susţină toate aberaţiile astea promovate de Dragnea, dar asta rămâne de văzut.

Vizualizări: 696

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: