Proxeneţi din Târgu Jiu, ridicaţi de poliţişti

Casele unor romi din Târgu-Jiu, suspectaţi de proxenetism, au fost percheziţionate de poliţiştii de la Crimă Organizată şi procurorii DIICOT. Aceştia se ocupau cu traficul de persoane în Italia şi Anglia. Ieri craioveanul Ilie Trancă, precum şi Oradia Mărgel, de 41 de ani, Leodor Căldăraru, de 43 de ani, şi Constantin Lăzăroiu, de 22 de ani, toţi din Târgu Jiu, au fost duşi la DIICOT – Biroul Teritorial Gorj pentru a fi audiaţi de procurori.
Ulterior, cei patru au fost reţinuţi pentru 24 de ore sub acuzaţia de trafic de persoane şi trafic de minori, urmând ca astăzi să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. 

Ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, împreună cu cei ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, coordonaţi de un procuror al DIICOT – Biroul Teritorial Gorj, au organizat miercuri o acţiune de amploare, trei dintre percheziţii fiind la Târgu-Jiu.

Din cercetările poliţiştilor s-a stabilit că cei cinci romi convingeau tinere şi chiar minore că pot găsi un loc de muncă bine plătit în străinătate, însă, odată ce ajungeau acolo, erau forţate să se prostitueze.

În urma percheziţiilor efectuate în cele patru locaţii, oamenii legii au descoperit şi ridicat 80.000 de lei şi alte sume în euro şi lire sterline, bani despre care există indicii că ar proveni din infracţiunile comise de proxeneţi. În total, în urma celor şapte percheziţii efectuate, poliţiştii au ridicat aproape 240.000 de lei.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: