Proxenetul Bejinaru, cu un pas afară din celulă

Fostul salariat al Complexului Energetic Oltenia, Aristică Bejinaru, trimis în judecată de procurorii DIICOT Târgu Jiu şi acuzat de proxenetism, este la un pas de a scăpa de cătuşele pe care le-a purtat în ultima perioadă de timp. Magistraţii Tribunalului Gorj au admis ieri cererile formulate de avocatul său şi al colegului de dosar Muja Casian Bejat, instanţa dispunând ca ambii inculpaţi să fie plasaţi în arest la domiciliu.

Cei doi au fost arestați pe 1 august anul trecut, chiar după ce se întorseseră de pe litoral, unde fuseseră să plaseze câteva tinere turiștilor dornici de escapade amoroase, de atunci și până acum ei stând numai în spatele gratiilor. Acum lucrurile s-ar putea schimba în favoarea celor doi, procurorii având posibilitatea să conteste decizia de ieri și să spere, la rândul lor, că la Curtea de Apel Craiova vor obține o prelungire a mandatelor de arestare.

Dacă în Bănie cei doi inculpați vor avea câștig de cauză, ei vor avea de respectat mai multe condiții stabilite ieri de instanța de la Târgu Jiu, principala fiind aceea de a nu părăsi domiciliile în care vor fi plasați în arest. Cei doi bărbați au fost trimiși în judecată fiind acuzați că în ultimii ani au racolat mai multe tinere, unele chiar minore, din zona municipiului Motru, pe care le-au obligat să se prostitueze. Bejinaru le declara, de regulă, fetelor că este îndrăgostit de ele, iar apoi le convingea sau le constrângea să își vândă trupurile, prima dintre „iubitele” proxenetului întreținând relații intime cu un italian. În perioada în care Bejinaru era plecat pe litoral sau la cluburi din străinătate pentru a-și plasa fetele, el figura prezent la locul de muncă, anchetatorii descoperind că el fusese pontat de către șefi ca prezent inclusiv în ziua în care a fost reținut. „Bunăvoința” șefilor de la Roșiuța era răsplătită de Bejinaru cu partide gratuite de amor, fetele sale fiind oferite gratuit superiorilor pe care lăcătușul mecanic îi avea la locul de muncă, între timp, unii dintre șefi ajungând să plătească inclusiv cu locul de muncă pentru „prostiile” respective, fetele ajungând și ele pe la instanță pentru a fi audiate ca martore în dosar, ocazie cu care povestesc despre cum s-au îndrăgostit ele de cele care, până la urmă, le-a convins să își vândă trupul pentru bani.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: