Prunariu: Nu am fost invitat la meciurile importante ale Pandurilor

Mihai Prunariu, cel desemnat de CE Oltenia în Consiliul de Administraţie al clubului Pandurii, spune că urmăreşte meciurile echipei la televizor. Acesta susţine că nu a fost niciodată invitat să însoţească echipa în deplasare. În altă ordine de idei, Mihai Prunariu contestă venirea lui Liviu Andrei ca manager general la Pandurii, despre care spune că „nu are nici o legătură cu fenomenul fotbal”. Ba mai mult, Prunariu consideră convenţia semnată de Andrei ca fiind nulă şi ameninţă că va sesiza organele statului în condiţiile în care nu va fi convocat Consiliul de Administraţie de către Marin Condescu.

Rep.: Domnul Liviu Andrei susţine că ar fi semnat o convenţie civilă pentru a ocupa funcţia de manager general la Pandurii. Ce părere aveţi?

M.P.: Este posibil ca domnul Andrei să fi încheiat o astfel de convenţie, dar pot să vă spun că aceasta este nulă. Orice convenţie încheiată fără aprobarea AGA şi a Consiliului de Administraţie este nulă. Aducerea lui Liviu Andrei pe postul de manager general la Pandurii este ilegală, pentru că acest post nu figurează în statul de funcţii. Consiliul de Administraţie nu a mai fost convocat de cel puţin doi ani. În această săptămână, am trimis lui Marin Condescu a doua notificare de convocare a Consiliului de Administraţie. Dacă nu va fi convocat CA-ul, va fi încă un abuz în funcţie al lui Marin Condescu, probabil mă voi adresa organelor abilitate. 

Rep.: Numirea dumneavoastră în Consiliul de Administraţie de la Pandurii a fost înregistrată?

M.P.: Numirea mea s-a făcut în mod legal, a fost aprobată în AGA cu patru voturi pentru, deşi nu era obligatoriu acest lucru. Înregistrarea în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor se face doar în momentul în care se modifică statutul clubului. În condiţiile în care se schimbă conducerea nu trebuie modificat statutul. În fiecare zi se poate înlocui câte o persoană din conducere, dar asta nu înseamnă să modificăm statutul de fiecare dată.     

Rep.: Să înţelegem că vă opuneţi venirii lui Liviu Andrei la conducerea echipei Pandurii Târgu Jiu?

M.P.: Liviu Andrei nu are nimic de a face cu fenomenul fotbal. Chelului tichie de mărgăritar îi trebuie. Clubul Pandurii are probleme de gestionare a banilor şi nu cred că Liviu Andrei le poate rezolva.

Rep.: Aveţi propuneri referitoare la persoanele care ar trebui să plece sau să vină la conducerea Clubului Pandurii Târgu Jiu?

M.P.: Marin Condescu a întins prea mult coarda. Având în vedere problemele pe care le are şi faptul că nu poate să justifice atâţia bani în Club, cred că Marin Condescu ar fi trebuit să facă un pas înapoi. Clubul Pandurii Târgu Jiu a intrat în anul 2013 cu o datorie foarte mare, de peste 2 milioane de euro, în condiţiile în care bugetul de anul trecut a depăşit 8,5 milioane de euro. Referitor la persoanele care ar trebui să vină la conducerea Clubului, asta rămâne de discutat. În cadrul Consiliului de Administraţie, dacă se va întruni bineînţeles, vom analiza ce merge şi ce nu merge în momentul de faţă.

Rep.: În prezent, care este situaţia financiară a Clubului Pandurii?

M.P.: În acest moment, nu sunt plătite primele jucătorilor pentru evoluţia în cupele europene şi nici pentru vreo două partide din campionat. Asta deşi în lunile august-septembrie ar fi intrat în conturi peste 3,5 milioane de euro. În anul 2013 au intrat în Club peste 5 milioane de euro. Mai aşteptăm 1,5 milioane de euro de la UEFA şi încă aproximativ un milion de euro de la CEO. Această sumă trebuia virată până la sfârşitul anului, însă domnul Ciurel a spus foarte clar că nu va mai vira banii atât timp cât vor fi gestionaţi de Marin Condescu.

Rep.: La ultimele meciuri importante ale echipei Pandurii Târgu Jiu, CEO a trimis câte 10-15 oameni. Dumneavoastră de ce nu aţi însoţit niciodată echipa în deplasare?

M.P.: Pe lângă faptul că am treabă, nu am fost invitat la nici unul din meciurile importante ale echipei. Urmăresc fiecare meci al Pandurilor de acasă, de la televizor.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: