PSD a reuşit! Bălăşoiu a renunţat la funcţia de director al CEO!

Mandatul de director al lui Constantin Bălășoiu în fruntea Complexului Energetic Oltenia expiră pe 30 septembrie, însă acesta anunțat încă de pe acum că nu mai vrea această funcție după 1 octombrie. De fapt, aceasta a fost si dorinţa liderilor USL, Ion Călinoiu precizând că acest lucru trebuia făcut de mai multă vreme. Deputatul PDL Severus Militaru crede ca social-democraţii nu au acces la resursele financiare ale companiei si din acest motiv vor cu orice preţ sa scape de Bălăşoiu. Acesta regretă plecarea acestuia.

Ieri la prânz a apărut informaţia potrivit căreia Bălăşoiu şi-a dat demisia din fruntea companiei. Pe rând, liderii de sindicat şi politicienii aflaseră despre această variantă însă nu aveau o confirmare. Între timp, un comunicat a companiei a adus lămuriri. Lui Bălăşoiu i s-au alăturat şi Veronica Nica, directorul Diviziei Financiare şi Sorin Alecu, şeful Diviziei Strategii Dezvoltare.

Comunicatul lui Bălăşoiu

Printr-un comunicat de presa a fost anunţat faptul ca aceasta va mai fi director până la 1 octombrie.„În cadrul şedinţei Consiliului de Supraveghere din data de 12 septembrie 2012 o parte din membrii Directoratului au informat Consiliul de Supraveghere că data de 30 septembrie 2012 este termenul limită al contractului de mandat. În mod unilateral aceştia şi-au manifestat intenţia de a nu mai face parte din Directoratul CEO începând cu data de 1 octombrie 2012. Precizăm că nu se invocă demisia, fiind doar o expirare a termenului de mandatare“, se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al CE Oltenia.

Călinoiu: Trebuia mai devreme

Acesta a cedat se pare presiunilor venite din partea PSD, de fapt a liderilor Călinoiu şi Cârciumaru. De mai multă vreme aceştia cer dmeisia lui Bălăşoiu. Ultima supărare a fost provocată de faptul că Bălăşoiu i-a ignorat şi şi-a trimis adjunctul la şedinţa de marţi de la Termo Rovinari. De atunci, PSD cere demisia lui Bălăşoiu. Aşadar, preşedintele Consiliului Judeţean este mulţumit de veste.

Călinoiu adaugă faptul că acest contract trebuia să înceteze de mai multă vreme. „Trebuia să înceteze mai repede. Asta nu e o presiune politică“, mai spune acesta.

Rugat să rămână

Constantin Mitrescu a declarat că Bălăşoiu a fost deştept că nu a participat la întâlnirea cu un politruc, referindu-se la preşedintele Consiliului Judeţean Ion Călinoiu. „Se pare că a fost o discuţie şi domnul Bălăşoiu a ameninţat că îşi va da demisia dacă mai intervine politicul în CE Oltenia. Până la urmă, nu scrie în fişa postului lui Călinoiu că trebuie să facă şedinţe la companie. Domnul Bălăşoiu se subordonează Ministerului Economiei şi Consiliului de Supraveghere, nu Consiliului Judeţean“, declara Constantin Mitrescu, lider Sindicatul „Energia“ Rovinari, înainte de comunicatul CEO.

Surse spun că ceilalţi membri din Consiliul de Supraveghere au încercat să-l facă pe Bălășoiu să se răzgândească, dar fără succes. Membri consiliului i-au cerut lui Bălășoiu să mai rămână la șefia CEO pentru încă 3 luni, până după alegerile parlamentare, însă au fost refuzați.

Vor banii companiei

Liderii PSD s-au supărat după ce Bălăşoiu i-a ignorat şi şi-a trimis adjunctul la şedinţa de marţi de la Termo Rovinari. De atunci, PSD cere demisia lui Bălăşoiu. Ion Călinoiu crede că Bălăşoiu trebuia să renunţe de mai multă vreme.

Democrat-liberalii cred că supărarea pesediştilor are legătură cu banii. „De se implică atât de mult? Pentru că această companie are mari resurse financiare, iar PSD doreşte controlul acestui sector de minerit şi energie“, spune Militaru, care aminteşte că Bălăşoiu a fost numit de ministrul Daniel Chiţoiu, din Guvernul Ponta.„Omul s-a săturat de presiuni politice şi s-a retras. Este deplasat să ceri demisia cuiva pentru că nu a venit la o şedinţă la care a trimis directorul adjunct“, a mai spus Militaru. 

PNL TACE

Niciunul dintre liderii PNL contactaţi, Mădălina Ciolocoi şi Gheorghe Orzan, nu comentează situaţia de la CE Oltenia. Orzan a spus doar că şi PNL Gorj doreşte depolitizarea acestei companii.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: