PSD a schimbat subprefectul. Urmează şefii de la deconcentrate!

Virgil Drăguşin a fost demis din funcţia de subprefect de Gorj, locul său fiind ocupat de Sorin Arjoca, susţinut de PSD. Schimbarea vine la mai puţin de o săptămână după ce Ion Călinoiu a pierdut majoritatea în Consiliul Judeţean. Ba mai mult, social-democraţii au anunţat că urmează schimbări la nivelul funcţiilor de conducere de la deconcentrate deţinute în prezent de liberali. Liberalii acuză PSD de un joc „semibandiţesc”, pe motivul că se încearcă atragerea PP-DD într-o formulă de compromis prin promiterea funcţiilor deţinute de PNL.

Guvernul a aprobat înlocuirea lui Virgil Drăguşin din funcţia de subprefect în şedinţa de miercuri, hotărârea fiind imediat publicată în Monitorul Oficial. Virgil Drăguşin s-a întors de ieri la fostul său loc de muncă din cadrul Direcţiei Agricole Gorj, pe funcţia de economist. Acesta spune că nu a fost surprins de schimbarea sa. „Nu am fost informat şi nici nu era nevoie să fiu informat personal cu privire la înlocuirea mea, dat fiind faptul că am reţinut anumite declaraţii date în presă în perioada premergătoare. Am fost detaşat în interesul legii pentru a exercita atribuţiile de subprefect, dar în condiţiile actuale voi reveni la fostul loc de muncă din cadrul Direcţiei Agricole”, a declarat Virgil Drăguşin. În funcţia de subprefect revine Sorin Arjoca, social democratul care a fost înlocuit de Drăguşin în urmă cu aproximativ 9 luni. „Ştiam că voi ocupa funcţia de subprefect, iar în aceste zile urmează să depun jurământul. În cel mult două zile urmează să vină un reprezentat al Guvernului pentru investire”, a declarat Sorin Arjoca.

Cu Drăguşin s-a dat tonul demiterii liberalilor

Potrivit deciziei Comitetului Executiv al PSD, toţi liberalii care ocupă posturi de conducere în instituţiile deconcentrate vor fi demişi. Tonul demiterilor a fost dat cu Virgil Drăguşin. Dacă pentru funcţia de subprefect s-a găsit repede înlocuitor, pentru funcţiile de la deconcentrate social-democraţii încă nu s-au decis în privinţa persoanelor care vor fi numite în funcţiile de conducere ocupate în prezent de liberali. “Nouă celor din PSD ne pare rău că ne despărţim de Virgil Drăguşin. A fost un profesionist, a fost un bun coleg, iar în relaţia noastră de colaborare nu s-a ţinut cont de culoarea politică, dar asta este viaţa. Domnul Sorin Arjoca a devine din nou subprefect, iar în legătură cu celelalte funcţii încă se mai discută”, a declarat Florin Cârciumaru, în cadrul unei emisiuni televizate. Intenţia privind demiterea liberalilor este susţinută şi de Gheorghe Pecingină.

„Cum bine ştiţi cei de la PNL şi-au manifestat voinţa de a nu mai fi în alianţă cu PSD, pe cale de consecinţă sunt funcţii obţinute în această alianţă. Este normal ca atâta timp cât în momentul de faţă singurul aliat oficial al PSD-ului s-ar putea să fie PP-DD, este normal să lucrăm cu oamenii PP-DD”, a declarat Gheorghe Pecingină, vicepreşedinte al PSD.

Primul post vizat de PSD este cel al Mădălinei Ciolocoi, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. Vor urma apoi funcţiile de conducere de la deconcentrate unde directorii sunt membri PNL sau persoane susţinute de liberali. Instituţiile vizate de PSD sunt: Inspectoratul Teritorial de Muncă, Serviciul de Ambulanţă Gorj, Inspectoratul Şcolar Judeţean - postul de inspector adjunct, Casa Corpului Didactic, Direcţia Sanitar-Veterinară şi Ocolul Silvic.   

PSD acuzat de un joc semibandiţesc

Liderii PNL Gorj nu sunt surprinşi de graba cu care PSD a trecut la înlocuirea liberalilor. „PSD nu iese din comportamentul mincinos pe care l-a avut de 20 de ani încoace. Înainte de campanie au spus că nu vor schimba profesioniştii din funcţii. Dar iată că nu a trecut nici o săptămână şi în prima şedinţă de Guvern a fost înlocuit subprefectul. Nu mă miră că vor să schimbe directorii liberali. Dacă au schimbat tot ce au putut cât eram în USL, cu atât mai mult vor face asta acum când nu mai există nici un protocol. Mădălina Ciolocoi a fost ameninţată că îşi va pierde postul încă dinainte de alegerile europarlamentare”, a declarat Dian Popescu. Liberalii acuză PSD de un joc semibandiţesc. „Este un final aşteptat, nu ne miră. E un joc semibandiţesc, un rezultat al pierderii majorităţii. PSD a intrat într-o fază a disperării, recurge la jocuri mizerabile cum ar fi atragerea PPDD într-o formulă de compromis. Este foarte probabil să treacă la schimbarea directorilor de la deconcentrate. Epurarea aceasta politică este moneda de schimb cu care a tot încercat PSD să-i ademenească pe membrii noştri aflaţi în funcţii. Nu rămâne decât ca să-şi ducă acţiunea la bun sfârşit pentru a se vedea adevărata faţă a PSD, cine nu e cu ei e împotriva lor”, a declarat Claudiu Săftoiu.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: