PSD a scos Pandurii din cursa pentru Europa

Pesedizarea clubului Pandurii Târgu Jiu a fost pentru prima dată sancţionată de suporteri, care au strigat, după înfrângerea de duminică pe teren propriu, „Jos Călinoiu!”. Clubul este condus în acest retur de liderii PSD Gorj. Preşedintele Consiliului de Administraţie este Mihai Prunariu – vicepreşedinte PSD Gorj. Partidul este majoritar şi în Adunarea Generală a Acţionarilor, unde sunt preşedintele PSD Gorj Florin Cârciumaru, vicepreşedintele la nivel naţional Ion Călinoiu, dar şi fostul vicepreşedinte al PSD Gorj, Laurenţiu Ciurel. În consiliul de administraţie găsim alţi lideri PSD, cum ar fi Ciprian Florescu – vicepreşedinte PSD Gorj şi Aurel Popescu – preşedinte PSD Târgu Jiu.

„PSD, PSD, cu succes ne duci în B!”, au strigat suporterii duminică, după golul oaspeţilor din min. 85. Bilanţul celor patru meciuri jucate de Pandurii sub conducerea PSD a scos echipa din cursa pentru cupele europene: trei eşecuri, o remiză, un singur gol marcat. Pandurii a coborât de pe locul al patrulea pe locul şase, cu perspective de a trece în a doua jumătate a clasamentului.

Spectatorii au cerut revenirea la echipă a lui Marin Condescu, îndepărtat de PSD de la Pandurii, dar şi a fostului antrenor Petre Grigoraş. Preşedintele pesedist al clubului Pandurii, Mihai Prunariu, a fost incapabil să înţeleagă reacţia publicului. „Să îl băgăm pe Marin Condescu în teren, dacă e aşa bun”, a spus Prunariu la Radio Omega, comentând reacţia suporterilor. Şi pentru că nu este în stare să facă performanţă, a copiat modelul Ciurel şi a ameninţat că o să arate el cât s-a furat la Pandurii. Crede Prunariu că aşa va părea un manager mai bun? Ca să fure ceva şi de la Călinoiu, Prunariu a avut şi o concluzie în limbajul inconfundabil al şefului de judeţ. „Echipa trece în momentul de faţă printr-un moment prost”, a spus Prunariu la acelaşi post de radio.

Cea mai bună apărare… sunt atacurile

Un politician recent intrat în peisajul gorjean, Ion Săvoiu de la Forţa Civică, a simţit ieri nevoia de a reacţiona. „Opriți pesedizarea echipei Pandurii Târgu Jiu!”, a spus Săvoiu într-un comunicat de presă. Probabil că va ţine minte ziua de 18 martie, care marchează începutul unui linşaj mediatic la care va fi supus, care va fi de durată şi îi va fi greu să facă faţă. Tonul l-a dat chiar Prunariu, care cu un tupeu pe care Ion Călinoiu, de exemplu, l-a căpătat abia spre finalul primului mandat de preşedinte de CJ, i-a atras atenţia lui Săvoiu că are informaţii despre trecutul lui. „Nu-l cunosc pe domnul Ion Săvoiu, am auzit ceva de Nino, dacă este vorba de aceeaşi persoană nu ştiu dacă are moralitatea să ne dea nouă lecţii. Ştiu că a avut probleme de natură penală în trecut. Ştim şi toate aspectele de unde vine. Ştim că a plecat în străinătate”, a spus Prunariu la Radio Omega, catalogând cele spus de Săvoiu drept „atacuri fără esenţă şi fără lucruri concrete”.

„Prunariu a stricat atmosfera la echipă”

Ion Săvoiu, preşedintele Partidului Forţa Civică Gorj, a atras atenţia asupra faptului că, după pesedizarea Complexului Energetic Oltenia, s-a trecut la pesedizarea echipei Pandurii, „echipă care rămăsese unul dintre puținele motive de mândrie pentru gorjeni și singurul vehicul real de promovare a județului”.

Săvoiu crede că PSD a preluat echipa dintr-un interes electoral, dorind să se asocieze cu performanţele pandurilor. Eşecurile repetate au făcut însă ca, după meciul cu Chiajna, Cârciumaru şi Călinoiu să plece înainte de final, pentru a evita „baia de mulţime”, iar Prunariu şi Ciurel nu au îndrăznit să părăsească loja decât după ce publicul e ieşit pe porţile stadionului.

Săvoiu susţine că aducerea lui Prunariu la Pandurii a deteriorat atmosfera la echipă. „Este dăunător pentru echipă faptul că Mihai Prunariu nu poate depăși conflictul personal avut cu Marin Condescu în ultimii ani și că, în momentul de față, pregătește înlocuirea aproape integrală a staff-ului administrativ al clubului, sub pretextul unor așa-zise evaluări. Vorbim, totuși, despre specialiștii care au contribuit decisiv, în ultimul campionat, la obținerea trofeului de vice-campioană a României. Dar, sub imperativul de nenegociat că P.S.D.-ul trebuie să fie în toate, așa cum era P.C.R.-ul în anii ’50, acum fiecare dintre noii stăpâni ai echipei încearcă să-și impună în organigrama acesteia oameni de casă, care nu au legături cu managementul unui club sportiv mai mari ca acelea ale oricărui microbist”, este mesajul lui Săvoiu, care l-a enervat pe Prunariu.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: