PSD are o propunere surpriză pentru şefia CJ Gorj

Scoaterea în decor a lui Ion Călinoiu a deschis bătălia pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, după alegeri. Preşedintele CJ nu va mai fi ales uninominal, ci din rândul consilierilor din listă, astfel că acum contează jocurile de culise. Ciprian Florescu îşi doreşte funcţia, dar preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, spune că lupta este deschisă, nominalizând şi alte persoane, printre care şi pe Cristian Toader Pasti. Acesta s-a declarat surprins, într-un interviu acordat Radio Infinit.
Rep.: Aţi fost nominalizat de primarul Cârciumaru ca un posibil viitor preşedinte de Consiliu Judeţean.
C.Toader Pasti: Nu am avut nicio discuţie în acest sens. Eu îmi fac datoria acolo unde sunt, dacă partidul are nevoie de mine mai mult mă implic. M-am implicat şi la Târgu Cărbuneşti, voi munci pentru candidatul Dănuţ Birău. Am şi multe contacte externe, din vremea când eram primar. De funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean acum vă aud.
Rep.: Vă consideraţi pregătit pentru o astfel de funcţie?
C.T.P.: Dacă mă pun într-o balanţă, cred că aş putea face faţă unei funcţii. Am şcoli făcute când se făceau şcoli ca lumea, 30 de ani de experienţă în muncă, am 16 ani în administraţie, nu pot să spun că nu aş putea să fac faţă unei funţii dacă aş avea o echipă lângă mine. Dar, numele meu a fost vehiculat pentru multe funcţii. Cea mai onorantă funcţie pentru mine este cea de director la Parcul Industrial, unde m-am simţit extraordinar de bine, chiar dacă am trecut prin momente foarte dificile. În privinţa alegerilor locale, nici nu se ştie dacă voi fi pe lista de consilieri judeţeni.
Rep.: Intenţionaţi să vă depuneţi candidatura internă pentru această funcţie?
C.T.P.: Nu trebuie să îţi depui candidatura, nu este necesară o competiţie internă. Eu zic să luăm cât mai mulţi consilieri judeţeni, dacă nu facem majoritatea, deşi sper să o facem, va trebui să negociem cu alte formaţiuni politice. Dacă formaţiunile partenere nu vor fi de acord cu propunerea noastră, poate că va trebui să facem alta. Aşa că este prematur acum să punem pe unul sau pe altul.

Vizualizări: 927

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: