PSD face primele plăţi pentru alianţa cu PP-DD

Niculina Mocioi a fost demisă vineri de conducerea centrală a PP-DD cu şase voturi pentru şi unul împotrivă. Dintre cei care au votat demiterea solicitată de PSD, unul a fost deja răsplătit ieri. Eduard Dumitraşcu, vicepreşedinte PP-DD, a votat vineri înlocuirea Niculinei Mocioi ca urmare a alianţei antiPSD din Gorj, iar luni, soţia acestuia, Alexandra Dumitraşcu, a fost numită în Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune.

Luptele electorale pe care Dan Diaconescu și partidul său le duceau în noiembrie 2012 cu „ciocoii” din PSD și stresul pe care îl generau acestora par acum să fie atât de îndepărtate încât chiar Victor Ponta deschide larg brațele către PPDD pentru a-și asigura majoritatea de care are nevoie pentru a domina în continuare în consiliile județene sau locale. Gorjul este o dovadă în acest sens, ieri șeful PSD pronunțându-se categoric pentru o alianță cu PPDD, Ponta recunoscând că nu are alte soluții pentru ca partidul său să facă majoritățile de care are nevoie în teritoriu, pierderea unor segmente de putere fiind de neconceput într-o perioadă în care premierul mizează pe susținerea totală a sa la Președinția României.

La începutul ședinței de ieri a Biroului Executiv al PSD, Ponta a vorbit despre majoritățile pe care PSD le va face cu PPDD, fără a nominaliza vreun județ anume. „Dacă putem să facem - şi o să discutăm azi - alianţe cu PPDD pentru a păstra majorităţile, le vom face, şi vom discuta cu cei de la PPDD pentru că nu avem altă soluţie de a avea majoritate şi important este să încercăm proiectele de la nivel naţional şi cele de la nivel local să le ducem mai departe, în ciuda acestei schimbări de situaţie”, a spus Ponta. Ca urmare, „ciocoii” vor fi ajutați să rămână la putere de cei care până acum i-au criticat și i-au făcut albie de porci, vina pentru situația respectivă fiind pusă de Ponta tot pe seama foștilor parteneri liberali. „Noi am candidat în 2012 în USL, am spus poporului că îi scăpăm de PDL şi i-am scăpat, în 39 de judeţe din 41 i-am scăpat de PDL şi uite că s-a întors PDL pe uşa din dos. Cu PNL împreună vor iarăşi toţi ăia pe care i-am dat noi jos în 2012 să fie la guvernare locală”, a spus Ponta.

Chiar și așa, PSD riscă să rămână în opoziție în mai multe județe, Ponta dând asigurări, ca întotdeauna, că partidul său își va face „datoria față de oameni”, de vină pentru greutățile din țară nefiind guvernanții, ci celelalte partide. ”Asta nu înseamnă că PSD nu îşi va face datoria faţă de oamenii care ne-au votat şi explicaţi că oamenii au votat ceva şi PNL-PDL le dau altceva după doi ani. Şmecheria domnului Blaga e eficientă, dar cred că oamenii vor fi extrem de nemulţumiţi de aceste şmecherii”, a mai declarat Ponta în fața colegilor săi de partid.

Liderii PP-DD au început de ieri să primească posturile solicitate, după ce au demonstrat că sunt loiali PSD, prin dizolvarea filialei de la Gorj, cea mai puternică din ţară, care a avut la europarlamentare un scor dublu faţă de media partidului.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: