PSD fără Cârciumaru

Când i-au copt-o lui Mischie, în 2004, cu siguranţă că Ion Călinoiu şi Florin Cârciumaru nu se aşteptau ca, peste un deceniu, să aibă aceeaşi soartă. Şi totuşi, încă din campania electorală de anul trecut, se vehicula faptul că, după alegeri, Ponta va impune o garnitură nouă la şefia judeţului Gorj şi că îi va da la o parte pe Călinoiu şi Cârciumaru. Ce s-a întâmplat în lunile următoare părea să infirme teoria, mai ales în cazul lui Ion Călinoiu, ajuns vicepreşedintele partidului la nivel naţional şi preferatul PSD pentru funcţia de guvernator al Olteniei.

Şi totuşi, teoria prinde contur în cazul lui Florin Cârciumaru. Şi urmează Ion Călinoiu, susţin surse, oricât de greu ar părea astăzi. Din urmă vin tinerii Claudiu Teodorescu, Ciprian Florescu, Iulia Vână, Mihai Weber şi alţii. Este adevărat că toţi neagă, nici probele în acest sens nu sunt concludente, dar este o ipoteză de lucru, deloc nouă în mediul politic.

Era o vreme când era imposibil de conceput un PSD fără Mischie. Sincer, nici acum nu văd partidul fără Cârciumaru şi Călinoiu, fără valoarea lor electorală. Situaţiile nu sunt deloc comparabile. Cârciumaru era un primar de 80% atunci când i-a tras partidul de sub picioare lui Mischie. Este capabilă garnitura tânără din PSD Gorj de performanţă? Bag mâna în foc că nu. Un transfer de putere acum în PSD s-ar vedea în rezultatele electorale de anul viitor ale partidului. Dar, Victor Ponta este un lider de tipul: totul sau nimic. Ca şi Năstase la vremea lui, care a dorit să controleze tot de mişca în ministere, în partid, în media etc. Sigur că nu a reuşit, pentru că nimeni nu poate face asta, poate avea doar iluzii. Puterea îţi ia însă minţile.

Un şef de poliţie din Gorj le-a spus ziariştilor acum câteva săptămâni că vor avea mult de lucru în perioada care urmează. Să se pregătească. O să vedeţi că nu susţin o anumită culoare politică, aşa cum se spune, le-a transmis acesta. Ei bine, şeful de poliţie este susţinut politic de cei doi. Îi ajută la ceva? Jocurile nu se mai fac demult în Gorj.

Vizualizări: 176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: