PSD, faza banii de campanie: Să arate Călinoiu câţi bani a dat!

Ion Călinoiu, preşedintele executiv al PSD Gorj, a făcut marţi turul televiziunilor pentru a se apăra în faţa celor patru parlamentari, care l-au acuzat, printre altele, că se opune modernizării partidului deoarece simte că ar fi o acţiune împotriva sa. Călinoiu nu a mai fost împăciuitor şi a început să-şi atace colegii. Astăzi va fi o şedinţă de analiză la PSD Gorj, unde probabil vor fi tranşate lucrurile. Dacă Ion Călinoiu va avea susţinerea celor din teritoriu, în final cel care va avea de suferit va fi Scarlat Iriza, despre care spune că a fost capul răutăţilor. Iriza este deranjat de declaraţiile lui Călinoiu privitoare la familia şi la rezultatul său în campanie şi îl roagă să dovedească cum a contribuit la campania pentru Victor Ponta.

Deputaţii Scarlat Iriza, Vasile Popeangă, Camelia Khraibani şi Mihai Weber au semnat un comunicat de presă prin care îl atacă dur pe Ion Călinoiu. Mihai Weber nu şi-a mai asumat părţi din comunicatul de presă şi potrivit spuselor lui Călinoiu a încercat să se disculpe în faţa lui. Despre Khraibani, Ion Călinoiu crede că s-a grăbit să facă astfel de declaraţii, iar „pe Popeangă îl ştim“. Ulterior, deputata din Motru a spus la un radio că a semnat pentru „a nu face opinie separată“. Aceiaşi parlamentari au mai scris o scrisoare de acest tip în campania electorală, pe care i-ar fi înmânat-o lui Victor Ponta, atunci când acesta a venit la inaugurarea mall-ului. Premierul le-ar fi spus, zice Căinoiu, „Vouă la asta vă stă gândul acum?“. „La primul demers a venit Weber din propria iniţiativă să-mi spună ce au făcut ei. Nu am fost de acord cu ei, a zis. I-am spus, bă, n-are rost să-mi spui chestia asta din moment ce ai semnat. Am văzut că acum bate în retragere. Khraibani, om la începutul carierei de deputat, am impresia că nu a înţeles că e prea rapid să... Problemele care s-au creat la organizaţia de la Motru, de care ştie... Pe Popeangă îl ştim, ştim cum e Popeangă. Probabil au achiesat la iniţiativa lui Iriza. Acelaşi lucru mi-a spus şi Ciprian Florescu, că nu a ştiut despre această iniţiativă“, a explicat Ion Călinoiu.

Atacuri la familie

Ion Călinoiu l-a atacat dur pe Iriza. „Nemulţumit şi supărat pe viaţă e Iriza. El este acela care e nemulţumit de un caz personal, el e acela care le spune colegilor că eu m-aş fi împotrivit atunci când a fost desemnat candidat la parlamentare. El a trăit bine şi pe vremea vechii guvernări. A fost susţinut de PSD mare şef la Hidroelectrica. Când a fost în partid l-au scos ceilalţi deputat şi i-a mers tot bine. Eu îi cunosc foarte bine şi prietenii domnului Iriza şi, sigur, nemulţumirile legate de ceea ce am făcut eu ca să nu mai fie susţinuţi cei care au dărâmat activitatea in minerit a deranjat pe prietenii dânsului şi pe dânsul“, a declarat Ion Călinoiu la TV Sud.

Deputatul spune că este deranjat de declaraţiile privind familia. „În comunicat ar fi putut să apară şi chestiuni legate de familie, dar am spus că nu trebuie să fie atacuri la familie. M-au cam deranjat atacurile lui Ion Călinoiu la adresa familiei pentru că eu nu m-am luat de familia sa“, a replicat deputatul Iriza. Cât despre schimbarea declaraţiilor unor colegi, Iriza spune că e „lipsă de caracter“.

Călinoiu: Rezultatul de pe colegiul 3 nu e al lui Iriza

Liderul PSD a mai spus că Iriza îşi asumă pe nedrept rezultatul de pe Colegiul 3, care ar fi fost obţinut de Cosmin Popescu şi de omul de afaceri Constantin Stângă. „Eu vă spun că va fi apostrofat că îşi asumă rezultatul pe colegiul dânsului ca un merit al lui. Nu are nici un merit. Acolo au condus doi oameni care s-au implicat. (...) Alături de Cosmin Popescu a fost şi Stângă, care e prieten de-al lui Iriza şi nu-i agreează părerea lui Iriza“, a afirmat Ion Călinoiu.

Deputatul de pe Colegiul 3 i-a cerut lui Ion Călinoiu să demonstreze care a fost contribuţia lui în campania electorală a lui Ponta: „Cei mai în măsură să vorbească sunt cei 18 primari, să-i întrebaţi să vă spună cât a muncit Iriza. Preşedintele mai ştie un lucru, că eu am sponsorizat, legal, campania premierului Victor Ponta şi o pot dovedi cu acte. El cu ce a contribuit? El a dat bani sau a câştigat imagine de pe urma acestei campanii? Cât am dat puteţi să vedeţi în Monitorul Oficial, oricum, să ştiţi că acolo apar sumele mai mari de 10.000 de lei“, a declarat supărat, Iriza.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: