PSD ignoră ALDE. Va avea candidaţi proprii la Târgu Jiu şi Drăguţeşti

Partidul Social Democrat Gorj a anunţat oficial că va avea candidaţi proprii atât la Târgu Jiu, cât şi la Drăguţeşti, la alegerile parţiale din 11 iunie. Potrivit Ancăi Borduşanu, purtătorul de cuvânt al PSD Gorj, candidatura lui Gheorghe Butan, votată de organizaţia locală de la Drăguţeşti, a fost deja acceptată de conducerea partidului. Reprezentanţii PSD Gorj speră totuşi să încheie un pact de neagresiune cu aliaţii de la ALDE.

Reporter: Domnul Florin Cârciumaru a făcut nişte declaraţii în legătură cu candidatura domnului Aurel Popescu, care au putut fi interpretate. Este domnul Aurel Popescu candidatul PSD la Primăria Târgu Jiu?

Anca Borduşanu: Nu s-a pus nici măcar un minut în discuţie o altă variantă. Domnul Aurel Popescu a fost votat în cadrul Comitetului Executiv Judeţean din luna ianuarie, iar de atunci şi până acum nu s-a produs nicio schimbare şi nici nu se va produce până la alegeri, atunci când domnia sa va deveni primar plin.

Rep.: Referitor la Primăria Drăguţeşti, ce ne puteţi spune?

A.B.: La nivelul judeţului Gorj avem două localităţi unde se vor organiza alegeri parţiale: la Târgu Jiu şi la Drăguţeşti. Repet, la Târgu Jiu, candidatul PSD este domnul Aurel Popescu. În ceea ce priveşte comuna Drăguţeşti, şi aici lucrurile sunt foarte clare: domnul Gheorghe Butan a fost votat în cadrul Biroului Politic Local, ca şi candidat peentru Primăria Drăguţeşti. Această candidatură este acceptată de către conducerea partidului şi domnul Butan va intra în competiţia electorală din 11 iunie.

Rep.: Cei de la ALDE sperau să mergeţi cu candidaţi comuni, la Târgu Jiu cu domnul Aurel Popescu de la PSD, iar la Drăguţeşti cu domnul Ion Popescu, de la ALDE.

A.B.: Am ales varianta de a merge cu candidaţi  proprii pentru că suntem un partid mare, cu atât mai mult cu cât şi conducerea centrală a partidului ne-a sugerat să venim cu candidat propriu. În ceea ce priveşte colaborarea cu colegii noştri de alianţă, ALDE, va exista o colaborare şi în perioada următoare şi în ziua alegerilor, în sensul că mai mult ca sigur vom încheia un pact de neagresiune. Mai mult ca sigur şi dumnealor vor avea candidat propriu pentru Primăria Municipiului Târgu Jiu şi pentru Primăria Drăguţeşti.

Rep.: Credeţi că vor accepta pactul de neagresiune, dat fiind faptul că domnul Eduard Lădaru, potenţialul candidat ALDE, a avut confruntări cu PSD şi în Consiliul Local?

A.B.: În aceste zile, conducerea partidului nostru şi partenerii noştri de alianţă se vor aşeza cu toţii la masă pentru a purta discuţii. Vom vedea care ne sunt punctele comune şi cum vom putea continua în perioada care urmează şi până pe 11 iunie. Vorbim de o alianţă pe care încercăm s-o facem funcţională şi în această perioadă sensibilă pe care o vom traversa.

Vizualizări: 325

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: