PSD n-a avut motive să conteste alegerile din Gorj

Procesul verbal de centralizare a voturilor la nivel de judeţ a fost semnat ieri de reprezentanţii tuturor partidelor politice, asta în timp ce, la nivel central, PSD a făcut cunoscut că va contesta alegerile. Şeful de campanie electorală, Viorel Hrebenciuc, a ieşit chiar în conferinţă de presă şi a cerut ca în judeţe să nu fie semnate documentele respective, lucru care la Gorj nu avea niciun suport real.

Preşedintele Biroului Electoral Judeţean, judecătorul Gheorghiţa Eftenoiu, n-a avut ieri nicio problemă în a obţine toate semnăturile necesare pentru ca alegerile prezidenţiale din Gorj să fie validate. Aceasta afirmă că partidele politice nu au avut obiecţiuni şi nici nu au semnalat incidente majore pe parcursul desfăşurării procesului de votare, motiv pentru care rezultatel votării nu au fost contestate la nivel de judeţ. Procesul verbal a fost semnat imediat după ce au fost centralizate toate voturile, respectiv până în ora 4.00 dimineaţa, oră la care Viorel Hrebenciuc nu apucase să vorbească la nivel central despre "fraude", iar Geoană era tot preşedinte în numărătoarea paralelă a PSD.

Reprezentantul PSD Gorj în Biroul Electoral Judeţean, Grigore Vlădulescu, afirmă că şi el şi ceilalţi reprezentanţi ai partidelor au semnat documentul respectiv "fără probleme". Acesta spune că la nivel de judeţ nu au fost incidente electorale sau suspiciuni de fraudare a votului, motiv pentru care procesul final de centralizare a voturilor poate fi prezentat Biroului Electoral Central fără probleme.

Rezultatul votului: Băsescu 45,84%, Geoană: 54,5%

Mircea Geoană a obţinut în urma procesului electoral de duminică 54,5% din voturi, în timp ce Traian Băsescu a fost votat în Gorj de 45,84% dintre alegători. Candidatul PSD a fost votat de 102.058 de alegători, pentru Băsescu fiind exprimate 85.141 de voturi. Numărul buletinelor de vot anulate a fost de 1866, în timp ce la urne au mers 189.065 persoane din totalul celor 305.390 de votanţi din judeţ. În cele 80 de secţii speciale din judeţ au votat 18.256 alegători, iar urna mobilă a fost folosită pentru 360 de votanţi.

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: