Psihologii avertizează că mai urmează alte cazuri de suicid

Chestionarele împărţite marţi în şcoli scot la iveală o realitate cruntă! După interpretarea răspunsurilor date de elevi, psihologii au stabilit că mulţi liceeni au înclinaţii suicidale. Din păcate, aceste chestionare nu pot stopa astfel de nenorociri, motiv pentru care, ieri s-au întâlnit toţi psihologii şcolari din judeţ cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar pentru a decide ce măsuri concrete vor fi luate.

Primele chestionare au fost deja aplicate la o parte din elevii târgujieni. La una din clasele liceului Ion Mincu, doi elevi au atras atenţia psihologilor prin răspunsurile date, care denotă o atitudine înclinată spre acte suicidale. Chestionarele vor fi împărţite în toate liceele din Gorj, dar şi elevilor din clasele a opta. Acestea conţin 29 de întrebări specifice pentru ca specialiştii să îşi poată da seama care sunt gândurile adolescenţilor. „Prin aceste chestionare vom încerca să îi identificăm pe elevii cu probleme emoţionale, pentru că principala ce care duce la un act suicidal este depresia. Rezultatele vor fi citite de către psihologi, dar care nu au competenţa şi nici specializarea de a indica un tratament elevilor cu probleme”, susţine Sonia Gorun, psiholog.

TRATAMENT

Aplicarea chestionarelor nu este o măsură suficientă în stoparea actelor suicidale, susţin psihologii. „Este doar un instrument, dar care nu este suficient. Pentru a ne da seama de problemele unui adolescent trebuie să facem mult mai multe”, este de părere psihologul Gabriela Crudu

Elevii depistaţi ca fiind predispuşi la acte suicidale vor fi consiliaţi de psihologi, dar vor avea parte şi de tratamente medicamentoase.

MĂSURI

Ieri a avut loc şi o întâlnire organizată de Inspectoratul Judeţean Şcolar Gorj cu toţi psihologii din judeţ. „Ne-am reunit pentru a discuta despre ce este de făcut pentru a împiedica producerea de alte nenorociri cum au fost cele două sinucideri. Vreau să asigur toţi psihologii şcolari că din partea inspectoratului au tot sprijinul, necondiţionat”, a spus  Gheorghe Mitescu, inspector şef adjunct ISJ Gorj.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: