Pugiliștii din Gorj, medaliați la turneul internațional de la Rovinari

Rezultate deosebite pentru pugiliștii gorjeni la turneul internațional de box care a avut loc sâmbătă la Rovinari. Tinerii sportivi de la CS Jiul Rovinari 2016 și Pandurii Târgu Jiu au plecat acasă cu centuri, cupe, diplome și medalii. „Memorialul Dorin Filip” a fost cel mai puternic turneu de box organizat vreodată în Rovinari, cu participarea unor campioni naționali, dar și a unor sportivi din Belgia și Ungaria.

Turneul de box de la Rovinari a început sâmbătă, la ora 16.00, într-o sală arhiplină, cu circa 800-900 de spectatori. Tinerii sportivi din Gorj au avut rezultate deosebite, chiar dacă au luptat împotriva unor campioni sau vicecampioni naționali la categoriile lor de vârstă și greutate.

Adrian Mihalache, legitimat la Jiul Rovinari 2016, a câștigat prin inferioritatea adversarului (abandon) în prima repriză împotriva lui Andrei Băjan de la CSM Târgoviște, categoria fiind 52 kg. seniori.

Romulus Măcriși, de la Jiul Rovinari 2016, s-a impus în secunda 20 în fața vicecampionului național Ștefan Gabriel (CSM Târgoviște), categoria 52 kg. tineret, meciul terminându-se tot prin abandon.

Adelin Nicola, categoria 63 kg. juniori, legitimat la Jiul Rovinari 2016, l-a învins prin decizie unanimă pe Alin Boar de la CSM Cluj. Și rovinăreanul Ioan Ianis Diaconu s-a impus la aceeași categorie în fața campionului național Iancu Traian de la CSM Cluj, care a abandonat în repriza a doua.

La categoria 69 kg seniori, Liviu Cocină de la Jiul Rovinari 2016 l-a învins pe Andrei Lăcătușu de la Pandurii Târgu Jiu, între cei doi fiind totuși o diferență de vârstă de cinci ani, jucătorul mai tânăr abandonând în prima repriză.

Andrei Musteț de la Pandurii Târgu Jiu a câștigat prin decizie unanimă, 5-0, în fața campionului național George Marin de la CSM Târgoviște, categoria fiind 54 kg juniori.

Valentin Teodoru Chirițescu de la Pandurii a câștigat prin decizie la limită, 3-2, în fața lui Orlando Tăran de la Jiul Rovinari 2016, la categoria 50 kg juniori.

În total au fost 33 de gale de box, fiind 130 de sportivi, antrenori și delegați. Turneul a început cu un moment de reculegere pentru fostul primar Dorin Filip, care a murit în mod neașteptat acum doi ani, în prezent fiind primar fiul acestuia, Robert Filip, care a și organizat competiția. Au fost intonate imnurile țărilor participante: România, Belgia și Ungaria, delegația sârbă nemaiajungând la eveniment. Prezentator a fost brăileanul Gheorghe Teiș, care a dat un stil american competiției de la Rovinari.

Galerie foto


Vizualizări: 1,166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: