Puşcărie CU SUSPENDARE pentru agresorii poliţiştilor din Dăneşti!!!

Primele zile din septembrie au adus cu ele un scandal într-o cârciumă din Dăneşti, unde doi indivizi certaţi cu legea, după un chef de Sfânta Maria Mică au pus mâna pe bâte şi au decis că legea o fac ei, chiar şi când au venit poliţiştii să aplaneze conflictul. De atunci şi până acum s-a finalizat nu doar ancheta, ci justiţia a reuşit să dea şi un prim verdict, după trei termene de judecată, ambii inculpaţi recunoscându-şi faptele.

Oamenii legii au fost nevoiţi atunci să tragă mai multe focuri de avertisment în plan vertical pentru a-i potoli pe scandalagii, unul dintre ei fiind prins pe loc, altul fugind, după gratii ajungând a doua zi, când mascaţii i-au luat urma.       Cea mai mare pedeapsă i-a fost aplicată lui Manix Lăcătuşu, două dintre victimele sale retrăgându-şi plângerile, iniţial acesta fiind trimis în judecată pentru săvârşirea a trei infracţiuni de lovire sau alte violenţe, două de ultraj şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice. Acum magistraţii l-au condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare, executarea pedepsei fiind înlocuită cu un termen de încercare de 5,6 ani. Pentru poliţiştii pe care i-a ameninţat cu moartea şi i-a înjurat ca la uşa cortului, precum şi pentru cea de-a treia victimă a sa, care nu şi-a retras plângerea, mai rămâne mica satisfacţie a unor despăgubiri decise de instanţă. „Obligă inculpatul Lăcătuşu Manix la plata către părţile civile Cotulbea Marian a sumei de 5.000 de lei, Burlan Titu a sumei de 1000 de lei şi Opriţa Marius Daniel a sumei de 1.500 lei, reprezentând daune morale”.

Celălalt inculpat, Ovidiu Sandu, implicat în scandalul de acum o lună, a primit şi el 8 luni de închisoare cu suspendare, pedeapsa finală fiind un termen de încercare de 2 ani şi 8 luni, timp în care individul nu are voie să recidiveze. Şi el şi Manix Lăcătuşu au de achitat statului câte 1200 de lei cheltuieli judiciare. Pentru amândoi instanţa a dispus punerea în libertate „de îndată”, sentinţa nefiind însă una definitivă.

În paralel cu acest caz rezolvat cu „celeritate”, rămâne de actualitate un alt scandal în care sunt implicaţi poliţişti gorjeni, cel în care doi agenţi de la Poliţia Municipiului Târgu Jiu, împreună cu un jandarm, sunt anchetaţi, teoretic, pentru că l-au bătut în sediul Poliţiei pe un bărbat de 38 de ani care nu a vrut să se legitimeze. Anchetatorii promiteau la momentul producerii scandalului „maximă celeritate”, dar, deocamdată, deşi sunt doi procurori desemnaţi la acest caz, nimeni nu pare să mişte un pai. Doar şefii poliţiştilor i-au dat afară pe aceştia din rândurile Poliţiei după ce au descoperit că înainte de incidentul cu bărbatul care îi acuză că l-au bătut cei doi agenţi s-au distrat într-un club din oraş, deşi erau în timpul programului.

Vizualizări: 223

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: