Pușcărie, mașini și case confiscate pentru proxeneții lui Doicaru

Ani grei de închisoare și confiscarea averii, cam asta a primit liderul unei grupări de proxeneți gorjeni din partea instanței de judecată, Marius Constantin Doicaru fiind condamnat la pedeapsa cea mai grea. Lui i s-au confiscat și bunurile pe care le obținuse din activitățile ilegale, case și mașini fiindu-i acum luate de stat, pedeapsa fiind menită să le arate celor care se gândesc la astfel de activități că nu e de glumă cu implicarea în asemenea „afaceri”.

Sentința Tribunalului Gorj, devenită publică ieri, arată că Marius Constantin Doicaru a primit șapte condamnări pentru faptele de care este acuzat, pedepsele fiind cuprinse între un an și 11 ani, toate fiind cumulate în cea mai grea, la care magistrații au adăugat un spor, inculpatul având de executat 13 ani de închisoare, pe un termen de cinci ani de la executarea pedepsei acestuia fiindu-i interzise o serie de drepturi civile. Un apropiat al acestuia, Alin Gornoavă, a fost condamnat pentru mai multe fapte, pedepsele dispuse de instanță fiind contopite în cea mai mare dintre ele, de 8 ani, la care a fost adăugat un sport de doi ani, inculpatul având de executat 10 ani de detenție, și acestuia fiindu-i interzise mai multe drepturi civile pe o perioadă de cinci ani după executarea pedepsei.

Magistrații au dispus, de asemenea, ca inculpatul Alexandru Silviu Mihu să execute 7 ani de închisoare, la fel ca și pentru alți inculpați, respectiv, Daniel Dumitru Diaconescu,  Florian Muru, Ana Maria Dincă, Adelina Ardeleanu și Diana Chirițoiu, cărora, de asemenea, le-au fost interzise mai multe drepturi civile pe o perioadă de până la cinci ani după executarea pedepselor. Soția liderului grupării respective, Irina Mădălina Doicaru, a fost și ea condamnată la cinci ani de închisoare, o pedeapsă de patru ani primind inculpatele Ana Văduva și Ioana Dănăiață, arestate inițial în acest dosare și puse sub control judiciar pe parcursul procesului.

Confiscările

Instanța a dispus, de asemenea, confiscarea de la inculpați a unei case de locuit amplasate în Bumbești Jiu, a unui autoturism WV Passat, a unui auoturism BMW X6, a unui autoturism BMW 525, a altor două care sunt model 525D, precum și a unui apartament din Bumbești Jiu, a două autoturisme Mercedes, S 320, a unui Ford Mondeo LX, a două Audi A6, a unui Mercedes Benz 220 CDI, un Opel Frontera, un BMW 530D, o Skoda Fabia și un Renault Megane. Magistrații au dispus confiscarea de la inculpați a unor sume de bani, de până în 2000 de euro, găsite asupra lor în momentul perchezițiilor făcute anul trecut în luna martie de procurorii DIICOT de la Târgu Jiu, membrii rețelei fiind obligați și să achite daune pentru tinerele pe care le-au racolat și le-au obligat să se prostitueze într-un local din Londra.

Despăgubirile

„Obligă inculpatul Doicaru Constantin-Marius la plata daunelor morale în sumă de: 10.000 lei părţii civile Popescu Mădălina-Emilia, 10.000 lei părţii civile Plopeanu Mariana-Nicoleta, 50.000 lei părţii civile Plopeanu Elena-Mihaela, 50.000 lei părţii civile Blideanu Roxana-Delia. Admite acţiunea civilă promovată în procesul penal de persoana vătămată Ciocoiu Elena şi obligă inculpaţii Doicaru Constantin Marius şi Gornoavă Grigore Alin în solidar la plata daunelor morale către aceasta în sumă de 50.000 lei. Admite acţiunea civilă promovată în procesul penal de persoana vătămată Dan Szemsakoni Elena Maria şi obligă inculpatul Muru Florian la plata daunelor morale către acesta în sumă de 5.000 lei”, se arată în sentința publicată joi pe pagina de internet a Tribunalului Gorj. Magistrații au mai stabilit ca inculpații să achite statului cheltuieli judiciare cuprinse între 3400 de lei și 12.400 de lei fiecare, pentru Marius Constantin Doicaru suma respectivă fiind stabilită la 20.400 de lei. Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Faptele

Membrii grupării respective au fost trimiși în judecată în vara anului trecut, în rechizitoriul înaintat Tribunalului Gorj de către procurorii DIICOT Târgu Jiu menționându-se că inculpații au obținut din activități ilegale peste 1,5 milioane de lire sterline.  Conform rechizitoriului, liderul grupării era Marius Constantin Doicaru, care din anul 2008 s-a mutat la Londra, unde a început să îşi organizeze o reţea de proxenetism, el implicând în acest gen de activităţi membri ai familiei, inclusiv pe soţia sa, un frate al acesteia, dar şi pe soacra sa, precum şi prieteni din judeţul Gorj. Procurorii au stabilit că membrii grupării încercau să evite pe cât era posibil transferul bancar al banilor obţinuţi ilegal, preferând să plătească persoane care să facă săptămânal naveta între Anglia şi România. Conform rechizitoriului, numai zborurile dintre Londra şi diferite aeroporturi din România au costat peste 25.000 de lire sterline.

Profitul

"Numai din documentele obţinute de la serviciile de transfer se constată că Doicaru Constantin-Marius a intrat în posesia sumei de aproximativ 205.000 de lire sterline. Dănăiaţă Dumitru a trimis suma de aproximativ 120.000 lire sterline, Bălţătoiu Bogdan Ionuţ aproximativ. 78.000 de lire sterline, iar Diaconescu Dumitru Daniel aproximativ 34.000 de lire sterline. Inculpata Doicaru Irina-Mădălina a primit suma de aproximativ 12.000 de lire sterline, iar părinţii acesteia - aproximativ. 20.000 lire sterline. Inculpatul Gornoavă Grigore Alin a expediat în ţară, în interesul său, suma de aproximativ 15.000 de lire sterline şi mai multe autovehicule care au fost puse sub sechestru", se arată în rechizitoriul înaintat Tribunalului Gorj

Potrivit anchetatorilor, Marius Constantin Doicaru a folosit o parte din bani pentru a deschide în localitatea Peşteana din judeţul Gorj, într-o zonă săracă, un bar pe care îl folosea pentru a racola o parte din fetele pe care, ulterior, le obliga să se prostitueze în Anglia. Anchetatorii susţin că nu toate tinerele care au fost identificate pe parcursul cercetărilor au fost victime ale traficului de persoane, unele dintre ele plecând de bunăvoie în Anglia, cu ajutorul membrilor grupării, după ce "aflaseră că pot să facă bani mai uşor". Conform rechizitoriului întocmit de procurorii DIICOT Târgu Jiu, printre tinerele care au mers în străinătate să se prostitueze fără să fie constrânse de către membrii grupării se află şi o absolventă a unei şcoli de Poliţie.

Vizualizări: 494

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: