Puşcărie pentru fostul angajat al Consiliului Judeţean

Fostul salariat al Consiliului Judeţean Gorj, Alexandru Drăghici, a primit pedeapsa definitivă în dosarul de corupţie cu care s-a ales după ce anul trecut a fost reclamat la Direcţia Naţională Anticorupţie. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat sentinţa care îl menţine pe Drăghici la răcoare pentru următorii cinci ani, magistraţii instanţei supreme respingând recursul făcut de DNA în acest dosar.

Prima sentinţă a fost pronunţată la Tribunalul Gorj, la începutul anului, Drăghici primind aici o pedeapsă de cinci ani de închisoare, pronunţată în condiţiile în care procurorul de caz nu a solicitat o perioadă anume de detenţie, lăsând la aprecierea judecătorului de caz pronunţarea deciziei. Magistratul a decis cinci ani şi aşa a rămas până la final, judecătorul ţinând cont şi de faptul că inculpatul are 60 de ani şi, atunci când va fi eliberat va avea vârsta la care ar fi putut ieşi la pensie fără dureri de cap.

Sentinţa de la Târgu Jiu a fost menţinută şi la Curtea de Apel Craiova, unde în doar trei termene judecătorii au respins recursurile înaintate de DNA şi de inculpat. Cam la fel au stat lucrurile şi la Înalta Curte, unde magistraţii au avut nevoie tot de trei termene pentru a tranşa problema extrem de repede. Recursul DNA a fost respins şi pentru Drăghici a început numărătoarea inversă, cea până la eliberare, după reţinerea sa din 13 octombrie 2009, zi în care a fost pentru ultima dată în libertate.

Alexandru Drăghici a fost arestat anul trecut după ce a fost prins în flagrant luând bani de la Florin Moldoveanu, care, pe parcursul a peste un an de zile, a plătit aproape 47.000 de lei şpagă pentru a fi angajat la SRI Gorj, iar soţia sa la Consiliul Judeţean. Inculpatul lucra la Direcţia Tehnică din cadrul CJ Gorj şi îi spunea denunţătorului său că va interveni atât la vicepreşedintele instituţiei, Corneliu Popescu, precum şi la secretarul judeţului, Zoica Zamfirescu, dar şi la ministrul de interne, pentru a rezolva situaţia celor două angajări. Cei doi demnitari ai Consiliului Judeţean au fost audiaţi şi ei în procesul de la Târgu Jiu, declaraţiile lor arătând că nu aveau nicio legătură cu spusele lui Drăghici. Sătul să tot dea banii degeaba, Moldoveanu s-a decis să depună plângere, inculpatul recunoscându-şi faptele pe parcursul procesului care a urmat şi care, acum, a ajuns la final.

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: