Pustai avertizează: „Dacă nu facem faţă presiunii, nu avem ce căuta în Europa!”

Pandurii n-au arătat ca o echipă cu pretenţii de Europa în Giuleşti. Nistor şi compania au fost surclasaţi de un Rapid măcinat de probleme financiare şi ai cărui jucători au intrat în grevă chiar după meciul cu Pandurii. Elevii lui Pustai au fost însă ajutaţi de rezultatele contracandidatelor şi au rămas pe locul 3.

Pandurii îşi păstrează locul pe podium în ciuda eşecului cu Rapid, scor 0-2. Clasamentul la vârf s-a strâns după rezultatele din Petrolul-CFR Cluj 1-1 şi Dinamo-Astra 1-0.

Nu fac faţă presiunii ?

Trupa lui Pustai a început cu stângul seria infernală de meciuri. Eşecul cu Rapid pare unul surprinzător după calculele făcute înaintea partidei, dar justificabil dacă e să judecăm după ce au arătat cele două echipe în teren. Pustai a mai vorbit de mentalitatea jucătorilor chiar şi după victorii, cum a fost cea cu Vaslui. Atunci spunea antrenorul pandurilor că „se vede un oarecare trac de obiectiv în jocul echipei.” După meciul din Giuleşti însă, tehnicianul a fost mult mai tranşant: „dacă nu facem faţă presiunii, nu avem ce căuta în Europa!”, a avertizat Pustai la final supărat după naivităţile jucătorilor săi. Gorjenii au ce-i drept un lot de jucători în care niciunul din ei nu a jucat cu presiunea unui astfel de obiectiv. Poate doar Răduţ cât a fost la Steaua să se fi familiarizat cu meciuri sub presiune, dar nici mijlocaşul nu are un psihic foarte puternic. Un lucru e clar. Pandurii au clacat în Giuleşti în faţa unei echipe care avea mult mai puţine motive să se zbată pentru victorie. „E normal să fie ameninţat obiectivul pentru că mai sunt 10 jocuri, eu le-am numit finale deoarece orice partidă contează. Acum trebuie să mergem mai departe, mai sunt 10 jocuri de disputat. Trebuie să ne schimbăm mentalitatea și să depășim acest trac. Poziţia a treia trebuie dobândită prin luptă, am pierdut o bătălie, nu am pierdut războiul. Aceeaşi jucători au adus aici echipa, tot ei trebuie să o ducă mai departe”, a mai spus Pustai la final.

E criză pe terenuri străine ?

Pentru pandurii, eşecul din Giuleşti a fost al doilea consecutiv în deplasări după cel de la Galaţi, scor 0-1. Devine tot mai evident că Nistor şi compania nu se exprimă la fel pe terenuri străine ca în faţa propriilor fani. Sub comanda lui Pustai, gorjenii au un singur succes „afară”, la Piatra Neamţ în primul meci din 2013, scor 1-0. Iar pentru o echipă care vrea să ajungă în cupele europene, 3 puncte din 9 posibile e puţin. Foarte puţin. „Atitudinea noastră în meciurile din deplasare este diferită faţă de cea din jocurile de pe teren propriu, iar acest lucru trebuie să ne dea de gândit. Din trei jocuri am pierdut două și problema e că le-am pierdut cam la fel pe ambele. Trebuie să corectăm cât mai repede pentru că dacă vrem să ne atingem obiectivul, e necesar să formăm o echipă care să joace pe orice teren, la fel”, mai zice Pustai care nu poate scăpa de „blestemul” Giuleştiului. Antrenorul a ajuns la 6 eşecuri din tot atâtea meciuri pe arena Rapidului, 5 din ele fiind înregistrate în perioada când antrena la Mediaş.

„Mulți jucători sunt superficiali, mai ales pe faza defensivă, unde greșim fără să fim forțați de adversar, iar de marcat nu marcăm când trebuie. Dacă nu remediem problema, nu putem să obținem mai mult la meciurile din deplasare. Pentru că dacă nu trecem peste acest trac înseamnă că nu merităm să ajungem în Europa League.”               Cristi Pustai

3 – victorii şi 2 înfrângeri au pandurii cu Pustai pe bancă, cu un golaveraj de 6-5

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: