Pute rău de tot...

Şeful CSM a avut un moment de tresărire când a auzit că până şi doamnele judecătoare de la cel mai înalt for s-au dedat la mărgele şi plimbăreli plătite cu parşivenie de persoane certate cu legea, lege pe care ar fi trebuit să o aplice tovarăşele sale de robă. Pentru că una dintre ele era ditamai nevastă de judecător la CEDO a reuşit să-i taie faţa celeilalte care, săraca, a rămas aproape o anonimă. Aşa că pentru a mai spăla din ruşinea, care s-a abătut peste breasla sa a ieşit la înaintare cu o propunere care nu e deloc rea.

Horaţiu Dumbravă, şeful CSM, propune ca măsură de pedeapsă pentru magistraţii care s-au dedat la şpăgăreală să le taie pensia de serviciu în momentul în care se dovedeşte faptul că respectivii au luat şpagă şi au dat soluţii favorabile unor inculpaţi din dosarele pe care le-au judecat. Sigur că ideea a stârnit entuziasmul tuturor păturilor sociale care contribuie la greu la pensia de serviciu a magistraţilor şi timide aprobări ale şefilor asociaţiilor profesionale, mai puţin d-na Pivniceru bineînţeles. Asta ar însemna că un magistrat indiferent că ar fi el judecător sau procuror, dacă va fi condamnat pentru fapte de corupţie nu-şi va pierde dreptul la pensie, ci doar dreptul la pensia de serviciu. El va primi tot restul vieţii sale pensie ca toţi muritorii care muncesc pentru statul roman, adică o pensie proporţională cu timpul şi valoarea contribuţiei sociale. Sigur că judecătoarea Costiniu, şi ea şefă la una din organizaţiile profesionale ale judecătorilor, a fost circumspectă în legătură cu propunerea şi are destule motive să fie din moment de soţul său Florin Costiniu, după ce a fost acuzat şi arestat pentru fapte de corupţie a ieşit repede la pensie bineînţeles de serviciu.

Pentru că nu era să rămână pe dinafară şi d-na Bârsan cea cu mărgelele şi plimbărelile a făcut şi ea cerere de ieşire la pensie până nu se discută prea serios despre pierderea dreptului la pensia de serviciu. În rest, n-am mai reţinut decât indignarea d-nei judecător Bârsan faţă de perchiziţia făcută de organele de anchetă .Judecătoarea credea şi probabil mai crede încă că ea are imunitate ca soţie de judecător CEDO pentru toate faptele pe care le comite sau pe care le-a comis. Habar nu am câtă carte ştie Gabriela Bîrsan, dar aşa inepţie nici măcar un novice nu poate să susţină când se ştie că imunitatea judecătorilor CEDO nu poate fi acordată chiar şi pentru a acoperi fapte de corupţie. După logica acestei ”distinse” care se presupune că s-a vândut pentru un pumn de mărgele, imunitatea ar avea şi ea şi fiul ei şi vecini lor şi neam de neamul lor până la a şaptea spiţă. M-aş fi aşteptat să susţină că nu e vinovată de acuzele care i se aduc nu s-o văd indignată că i s-a încălcat imunitatea pe care n-a avut-o niciodată. Pute rău de tot sistemul nostru judiciar…

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: