Puțopalmistul* ci(ns)tit

Habemus viceprimarus la capitalus! Tudy i se zice în presa mondenă. Aș vrea să vă spun cum îl cheamă pe noul viceprimar al Bucureștiului în buletin, dar nici nu prea știu. Mai bine vă zic, pe repede înainte, CV-ul dumisale. Tată bogat, dar fiul e genul de beizadea care când taică-su a vrut să-i ia mașină de 100.000 a zis ”Nu, tati, eu vreau să învăț carte, să fiu independent, să nu simt că depind de tine, să îmi iau viața în propriile mâini.” Și chiar și-a luat-o. A ajuns celebru după ce s-a filmat masturbându-se pe internet. Și-a luat viața în mâna dreaptă, cum ar veni. Dar despre asta un pic mai târziu. Să continuăm cu CV-ul.
Mândru că ficiorul nu vrea să stea pe banii săi, taică-su i-a dat un apartament să stea în Bruxelles (unul dintre ele) și i-a plătit o taxă la Științe Politice. Tudy a învățat pe rupte. Dar cartea nu avea să-i aducă nici celebritatea, nici succesul profesional. Să le luăm pe rând.
Celebritatea i-a fost adusă de un presupus amantlâc cu Oana Zăvoranu, pe vremea când aceasta era nevasta lui Pepe. Tudy i-a trimis Oanei un filmuleț în care îi dedică o l**ă, unul în care îi apărea nu doar obiectul muncii, ci și fața. Iar din dreptul feței, din gură mai exact, se auzeau niște replici super-penibile în care-i descria el Oanei ce i-ar face dac-ar fi acolo. Doar că Oana nu era acolo. Oana nu era nici măcar la calculatorul unde a fost downloadat filmulețul. Ăla a fost soțul Oanei. Care, instantaneu, a trimis filmulețul la presă. Celebritatea lui Tudy a fost și ea instantanee. Nu neapărat una de bun augur, dar știți și voi vorba aia: ”any publicity is good publicity”.
Succesul profesional a venit pe pile. Cum altfel, în politica din România? Nașul lui Tudy este nimeni altul decât Tăriceanu. Pesedist pârât (mai nou) și libidinos cu neveste multe și tinere, Tăriceanu e un arivist neobișnuit de antipatic chiar și pentru un jeg politic. El a fost cel care, în numele alianței dintre PSD și ALDE (cică liberali, haha!), l-a împins pe Tudy în noua lui de calitate de mână dreaptă (bleah) a lui Firea. Și acum, dacă stăm să ne gândim puțin, e chiar bine! Păi, față de ruina morală Tăriceanu, odios atât în viața privată cât și profesional, parcă un puțopalmist școlit pe la Bruxelles, fie el și nițel cam tăntălău, e oricând preferabil.
Să ne trăiască și să pună mâna la treabă! Și la altă treabă, adică.
Termenul ”puțopalmist” îi aparține noii privighetorii a Gorjului (cântă la diverse), Roxana Vancea, care l-a folosit pe pielea lui Denis Alibec, vara asta.

Vizualizări: 467

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: