Răduţ a făcut show la naţională !

Pandurii joacă excelent şi pentru naţionala României. La tineret, Răduţ şi Lazar au fost titulari în victoria 4 la 0 cu Letonia. Răduţ a marcat 2 goluri dar tricolorii mici au ratat calificarea la Europene. Au terminat grupa de calificare pe locul 3, la un punct în spatele Slovaciei.

Răduţ a făcut show în Letonia. A marcat în minutele 72 şi 81 într-o victorie cu 4 la 0 care până la urmă nu a mai contat. Tineretul României priveşte încă un European la televizor după ce a reuşit doar 2 egaluri cu modesta Kazahstan.

Răduţ şi Lazar, evidenţiaţi

Răduţ îi face în ciudă lui Gigi Becali şi nu joacă bine numai la Pandurii, ci şi la naţionala de tineret. Titular în meciul de ieri din Letonia, Răduţ a marcat de 2 ori şi a contribuit din plin la victoria cu 4-0 a tricolorilor mici. Victorie care s-a dovedit inutilă până la urmă. România a încheiat pe locul 3 grupa preliminară pentru Europene şi a ratat astfel calificarea. David Lazar a jucat şi el 90 de minute în meciul cu Letonia. Portarul pandurilor are deja 4 meciuri consecutive la naţionala mică fără gol primit. Lazar e în formă de zile mari şi nu a primit gol nici în ultimele 2 partide ale pandurilor, la Iaşi şi cu Rapid. „Ne bucurăm pentru evoluţia lui Răduţ dar ne pare rău că a mai trecut încă o generaţie care nu s-a calificat. E mare păcat. Mă bucur şi pentru evoluţia lui Lazar”, a comentat preşedintele executiv al pandurilor, Eugen Pîrvulescu.

Joaca de-a Răduţ

Deşi era dat ca sigur, transferul definitiv al lui Răduţ la Pandurii nu e bătut în cuie. Practic în acest moment gorjenii şi Gigi Becali sunt implicaţi într-o joacă de-a şoarecele şi pisica. Adică cine reuşeşte să fie mai isteţ decât celălalt. Practic ambele cluburi îşi doresc acelaşi lucru dar în condiţii diferite. Patronul Stelei profită de forma bună a lui Răduţ şi îl oferă cu o fundiţă roşie pandurilor dar numai cu o condiţie. Ca gorjenii să renunţe la procentele deţinute din transferul ulterior al lui Chiricheş. Şi nu vorbim de o sumă banală. Becali e convins că-l va da pe Chiricheş pe cel puţin 5 milioane de euro, sumă din care pandurilor le-ar reveni un milion. Din acest motiv Becali s-a apucat să-l critice prin presă pe Răduţ, pentru a-i închide orice idee de revenire la Steaua şi a le forţa mâna gorjenilor să-l cumpere. Pandurii nu sunt nici ei fraieri şi joacă dur. Spun că Răduţ se va întoarce din vara viitoare la Steaua. „Răduţ este jucătorul în care noi am crezut. Când l-am luat sub formă de împrumut de la Steaua i-am spus domnului Becali că la anul jucătorul va fi altul. Şi cred că Mihai va fi cu totul alt jucător. Îl felicit. El se întoarce la Steaua, e jucătorul nostru până în 30 iunie 2013. Nu am discutat de vreun transfer, el e sub formă de împrumut aici”, mai spune Pîrvulescu. Pandurii îl vor astfel pe Răduţ dar nu par dispuşi să renunţe la procentele din Chiricheş ci doar la cele din Pintilii şi Matei.

„Nu ştiu ce echipă nu şi-ar dori un jucător ca Mihai Răduţ. Eu cred că Steaua va avea nevoie de el. Ştiţi cum e nea Gigi, spune una dar după ce îl vede că joacă bine îl vrea înapoi la echipă. Important e că băiatul e pe un drum bun şi îşi vede de treabă.”                

Eugen Pîrvulescu, preşedinte executiv Pandurii

4 – meciuri consecutive fără gol primit are Lazar la naţionala mică (2-0 şi 2-0 cu Slovacia în preliminarii, 2-0 cu Suedia într-un amical şi 4-0 cu Letonia)

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: