Raluca a ajuns în cele din urmă în grija statului

Raluca Irizoiu, tânăra din Ioneşti care şi-a pierdut anul trecut bunica paternă, care a crescut-o, nu s-a adaptat în familia care a preluat-o. După ce a fugit de două ori din noua casă, Raluca a ajuns într-un centru de plasament.

Raluca  Irizoiu are 16 ani și viața ei nu a fost deloc ușoară. Abandonată de mamă atunci când avea o vârstă  fragedă, a fost crescută de tatăl ei până la când a împlinit 8 ani, iar atunci acesta a decedat. A rămas în grija bunicii paterne cu care adolescenta împărțea și bune și rele, numai că bătrâna s-a prăpădit în toamna anului trecut, iar Raluca a rămas a nimănui. Pentru tânără șocul a fost cu atât mai mare cu cât rudele au vândut tot ce muncise împreună cu bunica și chiar i-au ars și hainele în speranța că fata va ajunge în grija statului.

O familie din sat a decis să o ia pe Raluca în plasament și să-i ofere un acoperiș deasupra capului, o masă caldă și căldura unui cămin. Din nefericire, lucrurile au luat o întorsătură neașteptată, iar Raluca a ajuns în cele din urmă în grija statului. „Raluca a fost primită în această familie cu brațele deschise, mai ales că toți din familia ei  refuzau să aibă grijă de ea. Totul părea să fie bine pentru fată în familia care a luat-o, numai că ea a greșit. Prima dată nu s-a mai întors acasă de la școală la sfârșitul lunii ianuarie și am căutat-o peste tot cu primarul, cu poliția și cu familia care a luat-o în plasament. Am găsit-o în apropiere de locuința mamei, la un băiat acasă. Familia adoptivă, dacă pot spune așa, a iertat-o și a primit-o înapoi, numai că vineri din nou nu s-a mai întors acasă după ore și tot la fel am plecat să o căutăm. Am găsit-o la niște rude, iar familia care avea grijă de ea a refuzat să o mai țină în plasament. Am luat legătura cu cei de la Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului și am dus-o pe Raluca la centrul de primiri urgențe, pentru că și ea și-a dorit acest lucru. Probabil vrea să aibă libertate”, a precizat asistentul social de la primăria Ionești.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: