Rapid l-a transferat pe fostul pandur Valentin Alexandru

Unul dintre cei doi foşti atacanţi de la Pandurii a ajuns deja la Rapid care a anunţat în week-end primul transfer din 2020. Fost jucător la Pandurii în urmă cu două sezoane, Valentin Alexandru era acum golgheterul Gloriei Buzău şi a venit la Rapid pentru a ajuta la promovare.

Rapid a perfectat primul transfer pentru parte a doua a sezonului Ligii 2, transferând golgheterul uneia dintre adversarele din campionat, SCM Gloria Buzău.

Atacantul Valentin Alexandru are 28 de ani şi a ajuns la Pandurii Târgu Jiu în 2016, din postura de golgheter al celor de la Dunărea Călăraşi, dar şi golgheter al Ligii 2 în sezonul precedent transferului său.

Pandurii evolua atunci în Liga I şi era calificată în preliminariile Europa League, fiind adus odată cu Sânmărtean şi Ţucudean pentru a întări echipa din Târgu Jiu care urma să joace în Europa League cu Maccabi Tel Aviv.  

Alexandru a plecat însă de la Pandurii în 2017, iar sezonul următor, 2017 – 2018 a ajuns din nou la Călăraşi unde a devenit din nou golgheter pentru Dunărea, ajutând  la  promovarea în Liga 1. În acest sezon a evoluat pentru Gloria Buzău, fiind marcator a 10 goluri în primele 21 de etape. Rapidiştii l-au dorit pe Alexandru încă de anul trecut, după încheierea primei părţi a sezonului, însă echipa buzoiană n-a dorit să-i dea drumul atacantului decât dacă îi este plătită clauza de reziliere.

Noul vârf al Rapidului are foarte multe reuşite, în ultimele cinci sezoane reuşind să înscrie nu mai puţin de 67 de goluri, în primele două ligi, pentru Dunărea Călăraşi, Pandurii Târgu Jiu, Concordia Chiajna, Chindia Târgovişte şi Gloria Buzău, dar şi trei goluri în Cupa României.

În cariera sa, Valentin Alexandru a evoluat pentru Victoria Brăneşti, Juventus Bucureşti, CS Otopeni, FC Clinceni, CS Buftea, Gloria Popeşti Leordeni, Dunărea Călăraşi, Pandurii Târgu Jiu, Concordia Chiajna, Chindia Târgovişte şi SCM Gloria Buzău.

La capitolul despărţiri, Rapid nu va mai conta pe trei jucători pe care i-a avut în lot în prima parte a sezonului. Atacantul Gabriel Dodoi, transferat de la Pandurii vara trecută, a fost cedat sub formă de împrumut la CSM Reşiţa, iar portarul Alexandru Achiriloaei şi fundaşul Matei Babaua au fost cedaţi pentru următoarele şase luni la Pandurii Târgu Jiu.

Vizualizări: 422

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: