Raport Curtea de Conturi: Călinoiu a scos Gorjul pe minus în 2014

Un raport al Curţii de Conturi, publicat zilele acestea, arată că judeţul condus de Ion Călinoiu a terminat anul 2014 pe minus. De asemenea, potrivit raportului, la primăriile din Gorj s-a înregistrat un prejudiciu de 2,8 milioane de lei.

Raportul de audit financiar asupra conturilor de execuţie a bugetelor unităţilor administrativ-teritoriale pe anul 2014, publicat recent de Curtea de Conturi, arată că judeţul Gorj a avut venituri de 1.081 de milioane de lei şi cheltuieli de 1.100 de milioane de lei, rezultând un deficit de 19 milioane de lei. Mai exact, 155 de milioane de lei din bugetul judeţului înseamnă taxe şi impozite, venituri proprii 382 de milioane, 187 milioane de lei subvenţii de la bugetul de stat şi 110 milioane de lei au provenit din programele Uniunii Europene.

Potrivit situaţiilor prezentate, în judeţul Gorj s-au constatat prejudicii totale de 2,8 milioane de lei. Cele mai multe abateri generatoare de prejudicii constatate de Curtea de Conturi se referă la plata unor servicii neexecutate, dar facturate şi plătite; acceptarea la plată a unor situaţii de lucrări care conţin cantităţi mai mari decât cele efectiv executate la anumite articole de cheltuieli, a unor materiale care au preţuri cu mult peste preţul pieţei; acceptarea pentru decontare a unor documente care nu conţin informaţiile necesare pentru a certifica realitatea sumelor solicitate sau decontarea de mai multe ori a unor servicii.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: