Raportul ANAF la complexuri, în atenţia Curţii de Apel

Tribunalul Gorj şi-a declinat competenţa în cauza în care Complexul Energetic Turceni a contestat raportul ANAF, care a constatat un prejudiciu de milioane de euro produs în ultimii ani. În aceste condiţii, asupra raportului se vor pronunţa judecătorii Curţii de Apel Craiova. Octavian Graure, directorul general al CE Turceni, a declarat presei că a contestat raportul în integralitatea lui.

Verificarea ANAF a pornit de la contractele pe care Casa de avocatură Şova şi asociaţii le-a avut la complexurile energetice Turceni şi Rovinari. ANAF a stabilit că peste un milion de euro a ajuns ilegal în contul casei de avocatură controlată în anii 2007-2008 de pesediştii Dan Şova şi Victor Ponta. Inspectorii fiscali susţin însă că CE Turceni şi CE Rovinari au fost prejudiciate timp de trei ani cu peste 16 milioane de euro.

Singurul director care a comentat până acum raportul ANAF a fost Octavian Graure, care a anunţat că l-a contestat în integralitatea lui. „Raportul are 150 de pagini şi cuprinde 51 de măsuri, din toate domeniile, inclusiv i se cere directorului general să elaboreze strategia energetică”, a spus Graure.

Complexurile, prejudiciate pentru salariaţi?

Octavian Graure nu s-a sfiit să îi catalogheze pe cei doi inspectori fiscali care au făcut controlul ca fiind lipsiţi de profesionalism. Directorul general al CE Turceni susţine că aşa-zisul prejudiciu calculat de aceştia constă în drepturi acordate angajaţilor, şi care sunt prevăzute în contractul colectiv de muncă. „Este vorba de prime, de cheltuieli cu transportul la şi de la locul de muncă, de ajutoare de deces, de naştere a copilului şi aşa mai departe. Toate sunt prevăzute în contractul colectiv de muncă, au fost acordate legal, au fost prevăzute în bugetele de venituri şi cheltuieli, cu aprobarea Consiliului de Administraţie şi Adunării Generale a Acţionarilor”, a explicat Graure.

Inspectorii ANAF continuă controlul şi au extins perioada verificată, de la înfiinţarea complexurilor până în prezent.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: