Raskovic se consideră norocos

Pandurii au revenit la antrenamente normale de ieri, după ce marţi s-au reunit prima dată după meciul cu FC Braşov. Întreruprea campionatului pentru meciurile naţionalei dar şi primul punct din retur, l-au făcut pe Sorin Cârţu să fie mai generos cu zilele libere. De ieri însă Pandurii au revenit la pregătirea normală cu două antrenamente pe zi. Cel care va efectua însă antrenamente mai uşoare, cel puţin în prima parte a pregătirii este Milanko Raskovic, sârbul accidentat la meciul cu FC Braşov, comoţia suferită de acesta impunând un program de pregătire mai lejer. 

Transportat la spital cu ambulanţa chiar de pe teren în timpul partidei, Raskovic a efectuat toate analizele necesare, încă de sâmbătă după care a primit permisiunea de amerge acasă să îşi vadă familia. Sorin Cârţu as explicat ieri că medicii au dat asigurări că atacantul nu are probleme medicale şi că şi-a revenit complet: „Raskovic şi-a revenit imediat după meci când a făcut tot ceea ce ţine de o comoţie cum a avut el şi toate anlizele necesare.Totul este în regulă dar va mai fi supus la testări şi în continuare pentru că aşa se recomandă.” Tehnicianul a explicat că şi la antrenamentele pe care echipa le are programate în continuare Raskovic o să reia pregătirea treptat pentru a fi oarecum protejat de efort intens. „El e un tip muncitor, a făcut toate antrenamentele la zi în perioada noastră de pregătire şi chiar dacă mai stă acum o zi sau două sau face mai uşor nu îl va afecta faptul că nu intră imediat în ritmul echipei. Deci nu va fi o pierdere pentru el dacă lipseşte un antrenament sau două” a precizat Cârţu. 
Raskovic a ales să nu stea prea mult departe de teren şi chiar de ieri a revenit la antrenamente cu echipa, explicând că poate face orice, dar la o intensitate mai mică şi că nu are voie să lovească balonul cu capul. Acum Raskovic a realizat că accidentarea sa a fost destul de gravă apreciind chiar că a avut noroc la faza respectivă: „Văzând acum prin ce am trecut mă consider norocos. După ce am văzut şi revăzut de multe ori faza aceea mi-am dat seama că am avut foarte mare noroc. Am atacat balonul în faza respectivă, de aceea nu am văzut jucătorul care m-a lovit din spate. Dar e bine că nu s-a întâmplat ceva mai grav.” Raskovic are şi o mare nedumerire, nu îşi explică de ce Pandurii nu reuşesc să înscrie deşi işi crează mai multe ocazii de gol decît adversarii: „Cred că am jucat destul de bine până acum la toate jocurile. Dar mai ales la cel cu FC Braşov când ei au avut o singură şansă de a marca, dar Mingote a apărat, în vreme ce noi am avut 5-6 ocazii de gol. Nu ştiu de ce, dar am ratat însă sper ca pe viitor să şi înscriem. Cu FC Argeş sper ca echipa să joace bine şi dacă vom juca bine, nu e o problemă să înscriu. Dacă vom juca tot aşa, sigur vom şi înscrie şi nu contează să înscriu eu, cred că oricine va juca, va înscrie.”


Criză de rezultate nu de formă 

Criza de la echipa din Târgu Jiu este în opinia sârbului Raskovic una a rezultatelor pentru că jocul este considerat a fi destul de bun: „Nu suntem în criză. Este criză de rezultate doar dar nu este criză în jocul echipei. Echipa joacă bine. Am jucat bine cu Timişoara dar poate puţin mai slab cu Dinamo. Timişoara a marcat la singura ocazie, iar noi am ratat şi un penalti. Şi cu Unirea am jucat binişor, dar a venit primul gol de niciunde. Cu Braşovul nu a vrut să intre mingea sub nici o formă deşi ocazii au fost numeroase. Acesta este fotbalul, uneori marchezi când nici nu te gândeşti, iar altă dată nu marchezi orice ai face.” Fostul jucător al celor de la Steaua Roşie Belgrad are o părere foarte bună despre lotul actual al formaţiei gorjene şi afirmă că Pandurii ar trebui să fie mult mai sus în clasament: „Cred că echipa noastră ar trebui să se afle undeva pe locurile 6-7. După echipe precum Dinamo, CFR Cluj sau Steaua, Pandurii au un lot foarte bun, cu jucători buni, asta e părerea mea.”



Vizualizări: 87

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: