Rata şomajului, în scădere

Rata şomajului a înregistrat o scădere în luna aprilie faţă de luna anterioară cu 0,51 puncte. Scăderi ale ratei şomajului s-au înregistrat în toate judeţele şi în municipiul Bucureşti, cele mai importante fiind în judeţele Covasna, Hunedoara, Galaţi, Harghita, Sălaj şi Vaslui. Cele mai ridicate niveluri ale ratei şomajului au fost în judeţele Vaslui (10,15 la sută), Dolj (9,36 la sută), Teleorman (9,19 la sută), Mehedinţi (9,17 la sută), Buzău (8,66 la sută), Covasna (7,95 la sută), Alba (7,73 la sută), Galaţi (7,59 la sută) şi Ialomiţa (7,44 la sută).

(A.A.)

Pe scurt

Primul spital privat din România, la Cluj

România va avea din anul următor un spital universitar privat la Cluj Napoca. Investiţia de peste 50 de milioane de euro va crea peste 500 de locuri de muncă. Spitalul se va întinde pe o suprafaţă de peste 23.000 metri pătraţi şi va avea o capacitate totală de 330 de paturi. Dotările vor cuprinde zece săli de operaţie multifuncţionale, două săli de naştere naturală, o sală de naştere cu bazin cu apă, două săli pentru cezariene, centru de imagistică dotat cu aparatură de ultimă generaţie, centru de radioterapie ultramodern, laborator de analize şi laborator anatomo-patologic, peste 90 de rezerve cu unu sau două paturi. (A.A.)

Fănuş Neagu, înmormântat astăzi

Un ultim omagiu i-au adus prietenii şi rudele scriitorului Fănuş Neagu, al cărui sicriu a fost depus miercuri la sediul Uniunii Scriitorilor din Calea Victoriei. Scriitorul va fi înmormântat azi în Cimitirul Bellu, în Parcul memorial al Academiei Române. Fănuş Neagu suferea de cancer în fază terminală, cu multiple metastaze.

(A.A.)

 Turismul românesc, tot în criză

Turismul românesc este în continuare în criză, o arată studiile realizate la nivel naţional. Reprezentanţii patronatelor hotelierilor şi ai agenţiilor de turism au atras atenţia că în primul trimestru al acestui an nu s-a înregistrat nicio creştere, ci din contră, numărul turiştilor cazaţi în hotelurile româneşti a scăzut cu 20% faţă de perioada similară a anului trecut.

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: