Răuţ, acuzat de încălcarea Codului etic al complexului

Sindicaliştii din minerit şi energie s-au supărat ieri când presa locală a publicat faptul că ar avea salarii de peste o sută de milioane de lei. Suspect de scurgerea de informaţii este considerat directorul de Resurse Umane Ion Răuţ, care este acuzat şi că ar fi umflat mult cifrele.

Schimbarea lui Ion Răuţ este iminentă mai ales că acesta va fi „pârât“ la Minister deoarece încasează degeaba sporul confidenţialitate. De fapt, Răuţ încalcă şi celebrul Cod Etic postat pe site-ul complexului de câteva zile. „Răuţ ia spor de confidenţialitate de 25% şi ajunge la un salariul de 150 de milioane ca să dea informaţii din complex. El a luat acte din companie, i le-a dat lui Constantin Creţan şi el le-a dat în presă. E normal? Şi nici măcar nu e adevărat. Eu am salariu aproape 8000 de lei, aveam 6000 de lei atunci când eram inginer“, a declarat Mitrescu. Mai multe ziare locale au scris ieri despre sindicalişti cu salarii lunare de 15.000 RON.

Mitrescu mai spune că negocierile stau în loc din pricina lui Răuţ. Pe de altă parte, Răuţ a declarat la o emisiune TV că acestea sunt cele mai bine organizate negocieri din 1990 încoace. Mai mult, acesta dă de înţeles că anumite persoane îşi negociază avantaje personale sau de grup.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: