Răuţ, plasat în conducerea clubului Pandurii

Directoratul CE Oltenia a decis numirea lui Ion Răuţ în Adunarea Generală a Acţionarilor clubului Pandurii în locul lui Ion Pisc şi a lui Anton Sava în Consiliul de Administraţie, în locul lui Daniel Burlan. Mai multe surse susţin că se urmăreşte schimbarea lui Marin Condescu din funcţia de preşedinte al CA cu pesedistul Mihai Prunariu.

Condescu susţine că decizia Directoratului nu este aplicabilă decât după modificarea prin instanţă a statutului. „Nu ştiu de această decizie. Potrivit statutului, în AGA nu pot fi decât conducătorii asociaţilor sau persoane împuternicite de aceştia, cu putere de decizie. Din punctul meu de vedere, Complexul şi-a pierdut calitatea de asociat din 16 aprilie, când a intentat acea acţiune în instanţă, pentru recuperarea unor bani pe care i-ar fi acordat ilegal. Asta înseamnă că 36 de luni nu şi-a plătit cotizaţia, iar potrivit statutului, cine nu achită cotizaţia trei luni consecutiv poate pierde calitatea de asociat. În plus, prin statut, un asociat nu poate întreprinde acţiuni împotriva clubului”, a explicat Condescu.

Prin statutul aprobat pe 4 ianuarie 2013, AGA este formată din Ion Pisc din partea CEO, Viorel David – Artego, Florin Cârciumaru – Primăria Târgu Jiu, Marin Condescu – FNME. Consiliul de administraţie este format din Daniel Burlan, Alexandru Picui, viceprimarul Aurel Popescu şi Marin Condescu.

Condescu a precizat că în perioada 2006-2013 peste 54% din fonduri au fost asigurate de sindicate şi prin autofinanţare, 41% de companiile din minerit şi energie, 5% de Artego, Consiliul Local şi Consiliul Judeţean. „Având în vedere greutăţile cu care se confruntă CE Oltenia în 2013, clubul poate renunţa în acest an la finanţarea societăţii, fără a-i fi afectată activitatea”, susţinere preşedintele de la Pandurii.

Vizualizări: 305

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: