Razie la microbuze de pe drumurile Gorjului

Toţi angajaţii Serviciului Poliţiei Rutiere Gorj vor fi scoşi în stradă în această dimineaţă în cadrul unei razii de proporţii ce va fi făcută pe mai multe drumuri din judeţ, pe parcursul a 24 de ore. În operaţiunea respectivă vor fi implicaţi şi reprezentanţi ai Registrului Auto Român, dar şi ai Autorităţii Rutiere Române. Şoferii de microbuze sunt ţinta acestor controale, după ce, în ultima vreme, numărul accidentelor în care au fost implicate aceste tipuri de maşini a crescut la nivel naţional.

Poliţiştii au anunţat că vor urmări legalitatea curselor făcute de microbuzele în cauză, funcţionarea corectă a aparatelor tahograf şi a diagramelor de înregistrare, dar şi existenţa copiei licenţei de transport, obligatorie să fie în posesia şoferului. Conducătorii auto vor trebui să prezinte şi certificate de competenţă valabile, dar şi să aibă taxa de drum plătită şi starea tehnică la zi pentru maşinile pe care le conduc.

Razia respectivă este parte dintr-o serie de acţiuni mai ample desfăşurate în ultima lună de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj. Noul inspector şef, comisarul şef Viorel Caragea, a dispus până acum razii în cartierele de rromi Meteor şi Obreja, dar şi aducerea a 20 de aparate radar din judeţele învecinate pentru organizarea unor filtre în cascadă pentru şoferii vitezomani.

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: