Razii ale poliţiştilor în trenuri. Vezi ce au descoperit

Poliţiştii T.F. au efectuat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea actelor de tulburare a ordinii şi liniştii publice, de degradare a vagoanelor de călători, de cerşetorie şi comerţ ambulant, precum şi a altor fapte de natură penală sau contravenţională. La acţiunea efectuată pe relaţia Valea Sadului – Tg-Jiu – Filiaşi –Rovinari – Tg-Jiu, au participat 21 poliţişti, 6 angajaţi CFR şi 2 poliţişti din cadrul Poliţiei Locale Tg-Jiu.

Au fost efectuate 18 patrulări în Staţii CF şi patrulate 21 trenuri de călători. De asemenea, au fost verificate 14 sisteme de pază şi 6 locuri de păstrare şi manipulare a valorilor monetare.

În timpul controalelor poliţiştii au constatat în flagrant două infracţiuni judiciare şi aplicat 11 sancţiuni contravenţionale în valoare de 950 lei.

A fost identificat la scurt timp de la comiterea unei infracţiuni de furt, V.J., de 19 ani, care a sustras un telefon mobil în valoare de 800 lei de la un călător ce se afla într-un tren personal ce circula pe relaţia Rovinari – Turceni.

Tot cu această ocazie, în Autogara Tg-Jiu au fost identificate două persoane, I.P., de 35 ani şi N.C., de 42 de ani, ambii din Drăgăşani, judeţul Vâlcea, la puţin timp după ce au sustras bagajele şi suma de 80 lei, unui călător care cobora dintr-un mijloc de transport auto.

În ambele cazuri, bunurile au fost restituite părţilor vătămate.

A fost constatată şi o infracţiune la legea privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional în domeniul transportului pe calea ferată, constând în aceea că G.O., de 25 ani din Cernavodă, judeţul Constanţa, a pătruns fără drept în zona de siguranţă a infrastructurii feroviare dintre Staţiile CFR Meri şi Lainici.

Totodată au fost depistate 2 persoane care deşi aveau capacitatea de a munci apelau la mila publicului călător şi o minoră în vârstă de 14 ani din municipiul Vulcan, judeţul Hunedoara, lipsită de supraveghere, care a fost internată în Centrul de Primire în Regim de Urgenţă Tg-Jiu. Alte două persoane, A.M., de 47 ani, din localitatea Turdaş, judeţul Hunedoara şi F.P., de 36 ani, din comuna Ţînţăreni, judeţul Gorj, care tulburau ordinea şi liniştea publică provocând indignarea călătorilor, au fost internate la secţia Psihiatrie a Spitalului Tg-Jiu pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Cele mai multe sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică.

Totodată, 36 călători care nu aveau bilete de călătorie, au fost sancţionaţi de către angajaţii CFR cu taxe în valoare de 470 lei.         

Vizualizări: 87

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: