Raziile la centrele comerciale, un eşec

Mult zgomot pentru nimic. Aşa se pot caracteriza raziile desfăşurate joi în patru centre comerciale din municipiul Târgu Jiu. Nicio persoană nu a fost depistată lucrând la negru. Comisarii au fost aplicate doar câteva sancţiuni pentru nereguli minore.

Zeci de poliţişti, jandarmi, reprezentanţi ai Vămii, Inspectoratului Teritorial de Muncă şi Gărzii Financiare au luat cu asalt joi patru centre comerciale din municipiul Târgu Jiu, printre care şi unul deţinut de chinezi, pentru a depista comerţul ilicit cu produse, dar şi munca la negru. Nu s-a constatat nici o neregulă la magazinul asiaticilor, dar nici în celelalte centre comerciale în ceea ce priveşte munca fără forme legale. „Au fost efectuate 10 controale în cele patru centre comerciale, acţiunea a fost a Poliţiei. Nu am identificat persoane care să desfăşoare activitatea fără forme legale de muncă. Angajatorii urmează să fie chemaţi la sediul nostru pentru a fi verificaţi din punct de vedere al relaţiilor de muncă”, a declarat George Romanescu, inspectorul şef al ITM Gorj. 

Nici comisarii Gărzii Financiare Gorj nu au constatat nereguli la centrul comercial deţinut de chinezi. Asta pentru că în urmă cu o săptămână sancţionaseră cu 10.000 de lei societatea Banatim pentru comercializarea de articole de îmbrăcăminte, încălţăminte şi bibelouri, fără a deţine acte de provenienţă. Ca atare, nu mai era nimic de găsit în neregulă”, a declarat Florin Ninu, directorul Gărzii Financiare Gorj.

Două societăţi care îşi desfăşoară activitatea în Complexul Comercial Romarta  au fost sancţionate de către comisarii Gărzii de Financiare Gorj cu câte 1000 de lei, pentru probleme minore. „Cele două societăţi au fost amendate pentru neîntocmirea documentelor de evidenţă primară respectiv, neînregistrarea în contabilitate a intrărilor de marfă, pentru care aveau facturi”, a precizat Florin Ninu.

Un alt agent economic din cadrul Complexului Comercial Romarta a fost invitat la sediul Gărzii Financiare pentru a fi verificat, deoarece la data controlului administratorul societăţii nu se afla în localitate.

Vizualizări: 82

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: