Reabilitarea drumurilor distruse de alunecări depinde de rectificare

Situație disperată în comuna Roșia de Amaradia. Aici mai multe drumuri comunale au fost afectate de alunecările de teren din acest an și ar trebui reabilitate, numai că se așteaptă bani de la rectificare. Situația se complică pentru că primăria nu se mai poate baza nici pe utilajele miniere dacă este nevoie să intervină. Mai mult decât atât, primăria are de achitat facturi și, dacă se întârzie rectificarea, cel mai probabil societățile vor face acțiuni în instanță.

Mai multe drumuri din comuna Roșia de Amaradia au fost afectate de alunecări de teren în primăvara acestui an și singura șansă pentru reabilitarea acestora ar fi rectificarea bugetară, pentru că la bugetul local nu sunt fonduri pentru aceste investiții. Mai mult, primăria nu se mai poate baza pe utilajele miniere. Situația se complică pentru că deja au început ploile și alunecările de teren.

Edilul ar avea nevoie de 7 miliarde de lei vechi pentru aceste lucrări și de 2 miliarde de lei vechi pentru a plăti ultima factură a sistemului de alimentare cu apă. „Noi așteptăm bani pentru reabilitarea drumurilor afectate în primăvara acestui an de alunecările de teren. Drumul din Stejari, cel spre biserica din satul Seciurile și cel din Satul Ruget sunt afectate. În perioada aceasta au mai căzut precipitații și drumurile au fost și mai afectate. Unitatea minieră nu mai are utilaje ca să ne sprijine, pentru că mereu când aveam probleme la drumuri ne ajutau cu utilaje. Singura soluție e sprijinul de la guvern, pentru că alte posibilități nu avem. Trebuie să mai plătim și ultima factură la alimentarea cu apă din satul Rugetul. Pentru  reabilitarea drumurilor afectate de alunecările de teren am avea nevoie de 7 miliarde și jumătate de lei vechi, iar la alimentarea cu apă aproximativ 2 miliarde”, a declarat Liviu Cotojman, primarul comunei Roșia de Amaradia.

În instanță pentru facturi neachitate

Liviu Cotojman, primarul din comuna Roșia de Amaradia, se teme și de faptul că ar putea ajunge în instanță cu diferite societăți pentru neplata facturilor. „Cu cât se întârzie mai mult cu atât problemele se agravează. Aveam plăți de făcut la utilități, avem lucrări care așteaptă finanțare și riscăm să intrăm în conflicte juridice cu firmele respective. În momentul în care ajungem în instanță cu diferite firme pentru că nu am achitat facturile, în mod singur vor avea câștig și trebuie să mai plătim și cheltuieli de judecată, dar și penalități. Cu cât rectificarea vine mai repede, cu atât salvăm și noi mai repede situația de la primărie”.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: